Calcium + Vitamina C 1000 mg x 10 cp.eff

Calcium + Vitamina C 1000 mg x 10 cp.eff

  • Producător: SANDOZ
  • Disponibilitate: 2-3 Zile
  • Ultima actualizare: 01.01.1970, 00:00:00
  • 26,80 RON


Indicatii

Actiune terapeutica: Pentru tratamentul oral cu calciu .

 Calciul este un mineral esential, necesar mentinerii echilibrului electrolitic al corpului, precum si functionarii normale a numeroase mecanisme de reglare. Tabletele efervescente de Calciu forte 500 contin cantitati mari de saruri de calciu solubile si ionizabile, permitand un aport adecvat de calciu sub forma unei bauturi cu gust placut. Aproximativ 30% din calciul ionizat este absorbit din tractul gastrointestinal. Aceste forme sunt indicate pentru prevenirea si tratament ul starilor de deficienta acuta si cronica de calciu , precum si pentru tratamentul diferitelor forme de tulburari ale metabolismului osos.

Osteoporoza de diverse origini (postmenopauza, senila, indusa de corticosteroizi, consecutiva gastrectomiei sau imobilizarii prelungite), adesea in combinatie cu medicatie complementara. Prevenirea demineral izarii osoase in pre- si postmenopauza. Rahitism si osteomalacie, ca tratament aditional terapiei specifice. Tetanie latenta. Stari cu nevoi crescute de calciu : femei gravide sau care alapteaza, copii in crestere. Stari alergice (ca tratament de sustinere).


Contraindicatii

Hipersensibilitate la produs, hipercalcemie (de ex. in hiperparatiroidism, supradozaj de vitamina D, tumori decalcifiante cum ar fi plasmocitomul sau metastazele osoase), hipercalciurie severa, insuficienta renala severa.

Compozitie:

Fiecare comprimat efervescent contine carbonat d calciu 1 gram si vitamina C 1 gram.e, gluconolactat dee calciu 0.327 grame.


Mod de administrare

Adulti si copii peste 7 ani doza recomandata este de 1 comprimat efervescent pe zi.

Copii cu varsta intre 3 si 7 ani doza recomandata este de 1/2 comprimate efervescente pe zi.


Reactii adverse

In cazuri rare pot aparea tulburari gastrointestinale usoare (balonare, constipatie sau diaree).

Interactiuni: Calciul administrat pe cale orala poate reduce absorbtia tetraciclinelor orale sau a preparatelor cu fluor. Trebuie pastrat un interval de cel putin 3 ore, in cazul tratamentului concomitent. Terapia concomitenta cu vitamina D mareste absorbtia calciu lui. Absorbtia calciu lui din tractul gastrointestinal poate fi diminuata de ingestia concomitenta a anumitor mancaruri cum ar fi spanacul, reventul, taratele, cerealele, laptele si produsele lactate. Administrat in doze mari concomitent cu vitamina D, calciu l poate reduce raspunsul la verapamil si posibil la alti blocanti ai canalelor de calciu . La pacientii digitalizati, administrarea unor doze mari de calciu oral poate creste riscul aparitiei aritmiilor cardiace.


Precautii

La pacientii cu hipercalciurie (care depaseste 300 mg = 7,5 mmol/24 ore), cu insuficienta renala usoara sau moderata sau cu istoric de calculi renali, este necesara monitorizarea excretiei de calciu in urina. La nevoie, doza de calciu va fi redusa sau tratamentul va fi intrerupt. La pacientii predispusi la calculi la nivelul tractului urinar, se recomanda o ingestie crescuta de lichide. Se va evita administrarea vitaminei D in doze mari in timpul tratamentului cu calciu , cu exceptia cazurilor cu indicatie expresa in acest sens. A nu se lasa la indemana copiilor.

Mod de prezentare cutie cu 10 cp efervescente

Va multumim pentru interesul acordat produselor noastre, ne bucuram si speram, totodata, ca ele va vor ajuta sa va recapatati starea de bine si sa reveniti la un mod de viata natural, echilibrat. Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informati si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului in ceea ce priveste descrierea si fotografiile produselor. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza din timp efectuarea unor modificari la ambalaje sau compozitie, pot aparea discrepante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor.
Pentru noi, satisfactia fiecarui client este foarte importanta, de aceea investim in permanenta pentru a ne imbunatati atat gama de produse cat si modul lor de prezentare in magazinul online.   
Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati orice eventuale erori sau neconcordante pe adresa de e-mail contact@farmaciaroua.ro.


  • Termen de livrare: 1-3 zile lucrătoare
  • Opțiunea livrare și procesare Fan Courier se activează după completarea adresei de livrare la pagina de checkout
  • Cost livrare și procesare Poșta Română: 20 RON
  • În cazul în care localitatea unde se va efectua livrarea nu se află în aria de acoperire a operatorului de transport selectat, se va calcula un cost suplimentar
  •  
Trimite rețeta