Meteospasmyl x 30cps.moi

Meteospasmyl x 30cps.moi

  • Producător: LABORATOIRES MAYOLY SPINDLER
  • Disponibilitate: În Stoc
  • Termen de livrare: 1-3 zile lucrătoare
  • Cost procesare și ambalare pentru opțiunea ”Ridicare din farmacie”: 3 RON
  • Cost livrare și procesare FAN Courier: 19 RON
  • Cost livrare și procesare Poșta Română: 20 RON
  • În cazul în care localitatea unde se va efectua livrarea nu se află în aria de acoperire a operatorului de transport selectat, se va calcula un cost suplimentar
  • 50 RON


Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.
Luati intotdeauna acest medicament conform indicatiilor din acest prospect sau indicatiilor medicului dumneavoastra sau farmacistului.
- Intrebati farmacistul daca aveti nevoie de mai multe informatii sau recomandari.
- Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. Vezi pct. 4.

Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este Meteospasmyl si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Meteospasmyl
3. Cum sa utilizati Meteospasmyl
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Meteospasmyl
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este Meteospasmyl si pentru ce se utilizeaza
Meteospasmyl este un medicament pentru tulburari functionale intestinale.
Meteospasmyl este indicat adultilor pentru: - ameliorarea simptomatologiei gastro-intestinale, indusa de acumularea excesiva de gaze in intestin, de exemplu, flatulenta.
Simptomatologia determinata de acumularea de gaze in tractul gastro-intestinal, poate fi un semn al tulburarilor functionale de la acest nivel, manifestandu-se ca presiune sau balonare, plenitudine, eructatie, miscari peristaltice intestinale si flatulenta.

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Meteospasmyl

Nu utilizati Meteospasmyl:
- daca sunteti alergic la alverina, simeticona sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6).

Atentionari si precautii

Inainte sa utilizati Meteospasmyl, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Meteospasmyl impreuna cu alte medicamente
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca utilizati, ati utilizat recent sau s-ar putea sa utilizati orice alte medicamente.

Meteospasmyl impreuna cu alimente, bauturi si alcool
Nu se cunosc interactiuni cu alimente si bauturi.

Sarcina, alaptarea si fertilitatea
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.

Nu exista date disponibile de teratogeneza la animale. Din punct de vedere clinic, pana in prezent, nu a aparut nici o malformatie la fat. De asemenea, urmarirea gravidelor expuse la alverina este insuficienta pentru excluderea riscului. In consecinta, pentru precautie, este preferabil sa nu se utilizeze alverina in timpul sarcinii.

In absenta datelor disponibile privind trecerea acestui medicament in laptele matern, acesta nu trebuie utilizat pe perioada sarcinii.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Meteospasmyl nu are nicio influenta asupra capacitatii de a conduce vehicule si de a folosi utilaje.

3. Cum sa utilizati Meteospasmyl
Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Doza recomandata este de:
Adulti: o capsula de 2-3 ori pe zi, inainte de masa.

Daca ati luat mai mult Meteospasmyl decat trebuie
Pana in prezent, nu s-au raportat cazuri de intoxicatie cu simeticona.

Daca uitati sa utilizati Meteospasmyl
Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Datorita prezentei alverinei, au fost observate:
- cazuri rare de urticarie, uneori cu edemul laringelui, soc;
- cazuri rare de afectare hepatica, care se remite la intreruperea tratamentului.

Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, ale carui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.  

5. Cum se pastreaza Meteospasmyl
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
 
Acest medicament nu necesita conditii speciale de pastrare.
Nu utilizati Meteospasmyl dupa data de expirare inscrisa pe cutie si blister dupa EXP.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Continutul ambalajului si alte informatii Ce contine Meteospasmyl

- Substantele active sunt: citratul de alverina si simeticona. Fiecare capsula moale contine citrat de alverina 60 mg si simeticona 300 mg.
- Celelalte componente sunt: gelatina, glicerol, dioxid de titan (E171), apa purificata.

Cum arata Meteospasmyl si continutul ambalajului
Meteospasmyl se prezinta sub forma de capsule moi de culoare alba stralucitoare, care contin o suspensie densa de culoare alba.
Este disponibil in cutii cu 3 blistere din PVC/Al a cate 10 capsule moi sau in cutii cu 4 blistere din PVC/Al a cate 16 capsule moi.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul Laboratoires MAYOLY SPINDLER 6 Avenue de l'Europe – BP 51, 78401 Chatou Cedex, Franta
Acest prospect a fost revizuit in Martie, 2021.Va multumim pentru interesul acordat produselor noastre, ne bucuram si speram, totodata, ca ele va vor ajuta sa va recapatati starea de bine si sa reveniti la un mod de viata natural, echilibrat. Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informati si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului in ceea ce priveste descrierea si fotografiile produselor. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza din timp efectuarea unor modificari la ambalaje sau compozitie, pot aparea discrepante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor.
Pentru noi, satisfactia fiecarui client este foarte importanta, de aceea investim in permanenta pentru a ne imbunatati atat gama de produse cat si modul lor de prezentare in magazinul online.   
Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati orice eventuale erori sau neconcordante pe adresa de e-mail contact@farmaciaroua.ro.
Trimite rețeta