Furazolidon 100mg x 20 comprimate

Furazolidon 100mg x 20 comprimate

  • Producător: TERAPIA S.A.
  • Disponibilitate: În Stoc
  • Ultima actualizare: 19.09.2023, 09:16:53
  • 24 RON


Cititi cu atentie si in intregime acest prospect, deoarece el contine informatii importante pentru dumneavoastra. Acest medicament este disponibil fara prescriptie medicala. Cu toate acestea, este necesar sa luati.

Furazolidon Terapia 100 mg cu atentie, pentru a obtine cele mai bune rezultate.
-   Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
-   Intrebati farmacistul daca aveti nevoie de mai multe informatii sau sfaturi.
-   Trebuie sa va prezentati la medic daca simptomele dumneavoastra se inrautatesc sau nu se imbunatatesc dupa 3 zile.
-   Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa-i spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.


In  acest  prospect  gasiti:
1.  Ce este Furazolidon Terapia si pentru ce se utilizeaza
2.  Inainte sa luati Furazolidon Terapia
3.  Cum sa luati Furazolidon Terapia
4.  Reactii adverse posibile
5.  Cum se pastreaza Furazolidon Terapia
6.  Informatii suplimentare


1.  Ce este FURAZOLIDON TERAPIA si pentru ce se utilizeaza
Furazolidon Terapia este un medicament antidiareic cu actiune bactericida (omoara bacteriile). Este utilizat pentru tratamentul infectiilor intestinale determinate de unele bacterii (enterite, enterocolite infectioase si toxiinfectii alimentare produse de germeni sensibili la furazolidona, dizenterii bacilare, lambliaza) si al holerei.

Furazolidon Terapia este indicat doar pentru tratamentul adultilor.

 
2.  Inainte sa luati FURAZOLIDON TERAPIA
Nu luati Furazolidon Terapia daca
-   sunteti alergic (hipersensibil) la furazolidona, la alti nitrofurani sau la oricare dintre celelalte componente ale Furazolidon Terapia;
-   aveti deficit de glucozo-6-fosfatdehidrogenaza (o enzima);
-   aveti o afectiune denumita feocromocitom;
-   sunteti gravida in ultimul trimestru;
-   alaptati sugarul cu varsta mai mica de 1 luna;
-   aveti insuficienta renala severa.

Aveti grija deosebita cand utilizati Furazolidon Terapia
-   Daca aveti insuficienta hepatica sau renala;
-   Daca sunteti tratati pentru lambliaza, simptomatologia poate persista cateva saptamani sau chiarluni dupa tratament, datorita intolerantei la unele categorii de glucide (lactoza); in aceste cazuri, dupa oprirea tratamentului, trebuie sa efectuati 3 examene coproparazitologice la intervale de 3-4 saptamani, pentru a se putea evalua eficacitatea tratamentului. Daca infectiile sunt severe poate fi necesara asocierea unor alte terapii. Furazolidona va poate colora urina in galben-brun.

Folosirea altor medicamente
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala. Nu utilizati Furazolidon Terapia concomitent cu:
·                unele medicamente denumite inhibitori de monoaminooxidaza (IMAO)
·                simpatomimetice cu actiune directa sau indirecta (cum sunt amfetamine, efedrina, fenilefrina)
·                antidepresive triciclice sau neuroleptice
·                saruri de bismut sau medicamente cu actiune antihistaminica.

Folosirea Furazolidon Terapia cu alimente si bauturi
In timpul tratamentului si 4 zile dupa oprirea acestuia, nu trebuie sa consumati bauturi alcoolice (pot sa apara unele reactii denumite reactii de tip disulfiram care se manifesta prin inrosirea brusca a fetei, dificultati in respiratie, ameteli, senzatie de constrictie la nivelul pieptului) si alimente care contin o substanta numita tiramina (branzeturile fermentate contin cantitati mari de tiramina) deoarece exista risc crescut de hipertensiune arteriala si alte manifestari toxice. Cereti medicului dumneavoastra lista completa cu alimente care contin tiamina.

Sarcina si alaptarea
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.

Nu sunt disponibile studii controlate cu furazolidona la gravide. De aceea, in timpul sarcinii nu se recomanda administrarea Furazolidon Terapia . Daca sunteti gravida in ultimul trimestru, nu utilizati Furazolidon Terapia din cauza riscului de aparitie a anemiei hemolitice la fat.

Nu se cunoaste daca furazolidona se excreta in laptele matern. De aceea, se recomanda sa nu alaptati daca utilizati Furazolidon Terapia. Nu trebuie sa alaptati daca sugarul are varsta sub o luna, deoarece, la sugarii cu varsta sub o luna, exista risc de anemie hemolitica.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Furazolidon Terapia nu are nici o influenta asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Informatii importante privind unele componente ale Furazolidon Terapia
Furazolidon Terapia 100 mg contine un glucid denumit lactoza monohidrat. Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a utiliza acest medicament.


3.  Cum sa luati FURAZOLIDON TERAPIA
Luati intotdeauna Furazolidon Terapia exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Furazolidon Terapia 100 mg este indicat doar pentru tratamentul adultilor. Daca medicul dumneavoastra nu v-a recomandat altfel, dozele uzuale sunt:
-  Tratamentul infectiilor intestinale (enterite, enterocolite infectioase, toxiinfectii alimentare, dizenterii bacilare) sau al holerei : doza recomandata este de un comprimat Furazolidon Terapia 100 mg (100 mg furazolidona), administrat de 4 ori pe zi, la intervale de 6 ore, timp de 5-7 zile.
-  Tratamentul lambliazei: doza recomandata este de un comprimat Furazolidon Terapia 100 mg (100 mg furazolidona), administrat de 4 ori pe zi, la intervale de 6 ore, timp de 7-10 zile.

Daca luati mai mult decat trebuie din Furazolidon Terapia
Daca luati mai mult decat trebuie din Furazolidon Terapia puteti prezenta dureri de cap, greata, varsaturi, febra, dureri la nivelul articultiilor, batai rapide ale inimii, hipertensiune arteriala, respiratie accelerata.
Daca luati mai mult decat trebuie din Furazolidon Terapia, va rugam sa va adresati medicului dumneavostra sau mergeti la cel mai apropiat spital.
 
Daca uitati sa luati Furazolidon Terapia
Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, Furazolidon Terapia poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Furazolidona este bine tolerata, iar reactiile adverse posibile dispar la diminuarea dozei sau la intreruperea tratamentului. Rar pot sa apara: dureri de cap, greata, varsaturi (la doze mari), reactii alergice cum sunt eruptii trecatoare pe piele, febra, dureri la nivelul articulatiilor. Foarte rar au fost raportate cazuri de anemie hemolitica, leucopenie, agranulocitoza (la pacientii cu deficitul unei enzime denumite glucozo-6-fosfatdehidrogenaza). Furazolidona va poate colora urina in galben-brun.

 Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

5. Cum se pastreaza FURAZOLIDON TERAPIA

A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
A se pastra la temperaturi sub 25°C, in ambalajul original.
Nu utilizati Furazolidon Terapia dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj (dupa EXP). Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6.  Informatii suplimentare

Ce contine Furazolidon Terapia 100 mg
-  Substanta activa este furazolidona. Fiecare comprimat contine furazolidona 100 mg.
-  Celelalte componente sunt lactoza monohidrat, amidon de porumb, povidona, stearat de magneziu, talc.

Cum arata Furazolidon Terapia si continutul ambalajului
Furazolidon Terapia 100 mg se prezinta sub forma de comprimate neacoperite, in forma de discuri, de culoare galbena.
Medicamentul este disponibil in cutii un blister din PVC/Al a cate 20 comprimate si cutii cu 2 blistere din PVC/Al a cate 10 comprimate.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si producatorul
S.C. Terapia S.A.
Str. Fabricii nr. 124, Cluj-Napoca, Romania
Pentru orice informatii despre acest medicament, va rugam sa contactati reprezentantii locali ai detinatorului autorizatiei de punere pe piata.


Acest prospect a fost aprobat in august 2021.

Va multumim pentru interesul acordat produselor noastre, ne bucuram si speram, totodata, ca ele va vor ajuta sa va recapatati starea de bine si sa reveniti la un mod de viata natural, echilibrat. Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informati si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului in ceea ce priveste descrierea si fotografiile produselor. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza din timp efectuarea unor modificari la ambalaje sau compozitie, pot aparea discrepante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor.
Pentru noi, satisfactia fiecarui client este foarte importanta, de aceea investim in permanenta pentru a ne imbunatati atat gama de produse cat si modul lor de prezentare in magazinul online.   
Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati orice eventuale erori sau neconcordante pe adresa de e-mail contact@farmaciaroua.ro.

  • Termen de livrare: 1-3 zile lucrătoare
  • Cost procesare și ambalare pentru opțiunea ”Ridicare din farmacie”: 3 RON
  • Cost livrare și procesare FAN Courier: 19 RON
  • Cost livrare și procesare Poșta Română: 20 RON
  • În cazul în care localitatea unde se va efectua livrarea nu se află în aria de acoperire a operatorului de transport selectat, se va calcula un cost suplimentar
  •  
Trimite rețeta