Dicarbocalm x 30 cp

Dicarbocalm x 30 cp

  • Producător: SANOFI SYNTHELAB -FRANTA
  • Disponibilitate: În Stoc
  • Termen de livrare: 1-3 zile lucrătoare
  • Cost procesare și ambalare pentru opțiunea ”Ridicare din farmacie”: 3 RON
  • Cost livrare și procesare FAN Courier: 19 RON
  • Cost livrare și procesare Poșta Română: 20 RON
  • În cazul în care localitatea unde se va efectua livrarea nu se află în aria de acoperire a operatorului de transport selectat, se va calcula un cost suplimentar
  • 24 RON


Compozitie

Un comprimat masticabil contine carbonat de calciu 489 mg, carbonat de magneziu 11 mg si trisilicat de magneziu 6 mg si excipienti: stearat de magneziu, croscarmeloza sodica 900-1600 CP, povidona K30, zahar, talc, ulei de menta.

Mod de administrare
Doza uzuala recomandata este de 3 – 4 comprimate masticabile Dicarbocalm® pe zi, administrate oral.
Comprimatele se sfarama sau se lasa sa se dizolve in cavitatea bucala.
Se administreaza dupa masa sau in faza dureroasa.

Contraindicatii

Insuficienta renala severa (datorita sarurilor de magneziu).
Hipercalcemie.
Litiaza calcica.

Efecte adverse

Datorate sarurilor de calciu: tratamentul prelungit poate determina hipercalcemie, cu risc de insuficienta renala si nefrocalcinoza.
Datorate sarurilor de magneziu: diaree.
Administrat in doze mari timp indelungat poate determina fenomene de hiperaciditate prin rebound secretor.

Interactiuni si precautii

S-au raportat interactiuni cu alte medicamente administrate oral. S-a constatat o scadere a absorbtiei digestive a medicamentelor administrate concomitent. De aceea, se prefera administrarea Dicarbocalm® dupa o pauza de cel putin 2 ore de la administrarea celorlalte medicamente.
Nu se recomanda asocierea cu chinidina, deoarece creste concentratia plasmatica a chinidinei si riscul de supradozaj, prin scaderea excretiei renale a chinidinei (prin alcalinizarea urinii).
Se recomanda prudenta in cazul asocierii cu indometacina, difosfonati, digitalice, saruri de fier, lincomicina, nitrofurantoina, dexametazona (scade absorbtia lor digestiva daca se administreaza simultan cu antiacidele, de aceea se vor administra la distanta unele de altele).
Va multumim pentru interesul acordat produselor noastre, ne bucuram si speram, totodata, ca ele va vor ajuta sa va recapatati starea de bine si sa reveniti la un mod de viata natural, echilibrat. Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informati si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului in ceea ce priveste descrierea si fotografiile produselor. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza din timp efectuarea unor modificari la ambalaje sau compozitie, pot aparea discrepante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor.
Pentru noi, satisfactia fiecarui client este foarte importanta, de aceea investim in permanenta pentru a ne imbunatati atat gama de produse cat si modul lor de prezentare in magazinul online.   
Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati orice eventuale erori sau neconcordante pe adresa de e-mail contact@farmaciaroua.ro.Trimite rețeta