Saprosan 100mg x 10 drajeuri

Saprosan 100mg x 10 drajeuri

  • Producător: SINTOFARM SA
  • Disponibilitate: În Stoc
  • Ultima actualizare: 25.09.2023, 08:17:35
  • 28 RON


Compozitie

1  drajeu  contine  clorchinaldol  100  mg  si  excipienti:  amidon  de  porumb,  lactoza monohidrat, gelatina,   dioxid de siliciu coloidal anhidru, zahar farmaceutic, talc, carbonat de calciu, dioxid de titan (E171), polividona K30, macrogol 6000, ceara galbena, ceara Carnauba.

 

Grupa farmacoterapeutica: - produse antiparazitare, preparate antiprotozoare, amoebicide si similare,derivati de chinolone

- alte antiinfectioase intestinale

 

Indicatii terapeutice

Gastroenterocolita acuta, diaree estivala, forme usoare de dizenterie amoebiana, giardioza.

 

Contraindicatii

Hipersensibilitate la clorchinaldol, alte hidroxichinoline halogente sau la oricare dintre excipientii produsului.

Copii sub 6 ani.

 

Precautii

Deoarece nu a fost stabilita siguranta administrarii la copii sub 6 ani, nu se recomanda administrarea produsului la aceasta grupa de varsta.

In cazul asocierii cu alte produse ce contin halochine (mexaform, mexase, intestopan) nu se vor depasi 750 mg clorchinaldol pe zi la adulti si 400 mg clorchinaldol pe zi la copiii cu varsta peste 6 ani; aceste preparate nu se administreaza in cure succesive, iar durata totala insumata a tratamentului nu trebuie sa depaseasca o luna.

 

Interactiuni

Nu se cunosc.


Atentionari speciale

Se recomanda prudenta la pacientii cu insuficienta hepatica si/sau renala.

Sarcina si alaptarea

Deoarece nu exista studii clinice care sa demonstreze eventualele efecte toxice asupra fatului sau sugarului, nu se recomanda administrarea produsului in perioada sarcinii sau alaptarii.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Nu exista date care sa demonstreze ca produsul influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

 

Doze si mod de administrare

Adulti: doza recomandata este de 100 - 200 mg (1 - 2 drajeuri Saprosan), administrate oral, de 3 ori pe zi, nemestecate, la distanta de mese.

Durata tratamentului nu trebuie sa depaseasca 7 - 10 zile in afectiunile acute si o luna in cele cronice. La nevoie, in afectiunile cronice, tratamentul poate fi repetat dupa o pauza de 10 zile.

Copii cu varsta sub 6 ani: doza recomandata este de 10 mg/kg si zi.

Reactii adverse

Rareori,  au  fost  semnalate  tulburari  digestive  (greata,  varsaturi,  dureri  abdominale), cefalee, ameteli, eruptii cutanate. Exceptional, au fost semnalate cazuri de nevrita periferica si nevrita optica.

 

Supradozaj

Asocierea cu alte medicamente ce contin hidroxichinoline la doze la care insumat depasesc

750 mg pe zi la adulti si 400 mg pe zi la copiii cu varsta peste 6 ani – duc la supradozare. Aceste preparate nu se administreza in cure sucesive, daca durata totala insumata a tratamentului depaseste 4 saptamani.

 

Pastrare

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. A se pastra la temperaturi sub 25ºC, in ambalajul original. A nu se lasa la indemana copiilor.

 

Ambalaj

Cutie cu un blister din PVC/Al a 10 drajeuri.

 

Producator

S.C. SINTOFARM S.A., Bucuresti, Romania

Detinatorul Autorizatiei de punere de piata

S.C. SINTOFARM S.A.,

Str. Ziduri intre Vii, nr.22, sector 2, Bucuresti, Romania

Data ultimei verificari a prospectului

Februarie, 2005Va multumim pentru interesul acordat produselor noastre, ne bucuram si speram, totodata, ca ele va vor ajuta sa va recapatati starea de bine si sa reveniti la un mod de viata natural, echilibrat. Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informati si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului in ceea ce priveste descrierea si fotografiile produselor. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza din timp efectuarea unor modificari la ambalaje sau compozitie, pot aparea discrepante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor.
Pentru noi, satisfactia fiecarui client este foarte importanta, de aceea investim in permanenta pentru a ne imbunatati atat gama de produse cat si modul lor de prezentare in magazinul online.   
Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati orice eventuale erori sau neconcordante pe adresa de e-mail contact@farmaciaroua.ro.

  • Termen de livrare: 1-3 zile lucrătoare
  • Cost procesare și ambalare pentru opțiunea ”Ridicare din farmacie”: 3 RON
  • Cost livrare și procesare FAN Courier: 19 RON
  • Cost livrare și procesare Poșta Română: 20 RON
  • În cazul în care localitatea unde se va efectua livrarea nu se află în aria de acoperire a operatorului de transport selectat, se va calcula un cost suplimentar
  •  
Trimite rețeta