Paxeladine 0,2% sirop x 125ml

Paxeladine 0,2% sirop x 125ml

  • 30 RON


Un flacon (125 ml) sirop contine citrat de oxeladina 0,2 g si excipienti: p-hidroxibenzoat de metil, p-hidroxibenzoat de propil, Orange Yellow S (E 110), eritrozina (E 127), aroma de cacao, zahar, apa purificata.
Grupa farmacoterapeutica: alte antitusive


1. Pentru ce se utilizeaza medicamentul dumneavoastra

Paxeladine 0,2% este indicat pentru tratamentul simptomatic al tusei uscate si iritative la adulti si copii cu varsta peste 30 luni si cu greutatea peste 15 kg!


2. Atentionari
Cand nu trebuie sa utilizati acest medicament
Acest medicament NU TREBUIE UTILIZAT in cazul in care aveti alergie la citratul de oxeladina sau la oricare dintre excipientii produsului.
DACA AVETI NELAMURIRI, ESTE IMPORTANT SA SPUNETI MEDICULUI DUMNEAVOASTRA SAU FARMACISTULUI.


Atentionari speciale
 - Nu utilizati acest medicament pentru a trata tusea productiva. In acest caz, tusea este un mijloc de aparare naturala, esential pentru a elimina secretia bronsica.
 - Intrebati medicul dumneavoastra daca tusea devine productiva si este insotita de congestie, sputa si febra.
 - Trebuie intrebat medicul in cazul bronsitei cronice sau bolii de plamani insotite de tuse cu sputa.


Precautii
 Pacientii cu diabet zaharat sau cu dieta cu continut scazut de zahar trebuie sa ia in considerare zaharul continut de o lingurita dozatoare: 4,25 g zahar/lingurita dozatoare cu capacitatea de 5 ml, respectiv 2,125 g zahar/ lingurita dozatoare cu capacitatea de 2,5 ml.
 Evitati administrarea concomitenta a medicamentelor care determina fluidifierea secretiilor bronsice (expectorant, agent mucolitic).
Interactiuni
PENTRU A EVITA INTERACTIUNI INTRE MAI MULTE MEDICAMENTE, TREBUIE SA SPUNETI MEDICULUI DUMNEAVOASTRA SAU FARMACISTUL DACA UTILIZATI
ORICE ALT MEDICAMENT.


Sarcina si alaptarea
Sarcina
Acest medicament nu trebuie administrat in timpul sarcinii.
Daca descoperiti ca sunteti gravida in timpul tratamentului, spuneti imediat medicului dumneavoastra. Doar medicul dumneavoastra poate decide necesitatea de a continua tratamentul.
Alaptare
Acest medicament trebuie evitat in timpul alaptarii.


Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje
Nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
Lista excipientilor care trebuie cunoscuti pentru utilizarea in siguranta a medicamentului la anumiti pacienti: Orange Yellow S (El 10)m Zahar (4,25 g zahar/lingurita dozatoare cu capacitatea de 5 ml, respectiv 2,125 g zahar/ lingurita dozatoare cu capacitatea de 2,5 ml).


3. Cum se utilizeaza acest medicament

Lingurita dozatoare cu capacitatea de 2 5 ml contine 5 mg citrat de oxeladina si cea cu capacitatea de 5 ml contine 10 mg citrat de oxeladina.


Dozaj
Daca acest medicament se dovedeste ineficient, nu cresteti doza peste cea prescrisa si nu administrati in asociere cu alt antitusiv; intrebati medicul dumneavoastra.


Adulti si copii cu varsta peste 30 de luni si cu greutatea peste 15 kg
Utilizati lingurita dozatoare dubla cu capacitatea de 2,5 ml, respectiv 5 ml.


Copii cu greutatea intre 15-20 kg (aproximativ intre 30 luni-6 ani)
Doza recomandata este de o lingurita dozatoare cu capacitatea de 2,5 ml la fiecare 4 ore, fara a depasi maximum de 3-4 lingurite dozatoare pe zi, in runctie de greutate.


Copii cu greutatea intre 20-30 kg (aproximativ intre 6-10 ani)

Doza recomandata este de o lingurita dozatoare cu capacitatea 5 ml la fiecare 4 ore, fara a depasi maximum de 2-3 lingurite dozatoare pe zi, in functie de greutate.


Copii cu greutatea intre 30-50 kg (aproximativ intre 10-15 ani)
Doza recomandata este de o lingurita dozatoare cu capacitatea de 5 ml la fiecare 4 ore, fara a depasi maximum de 3-5 lingurite dozatoare pe zi, in functie de greutate.

ACEST MEDICAMENT A FOST PRESCRIS NUMAI PENTRU DUMNEAVOASTRA, PENTRU O SITUATIE SPECIFICA. NU POATE FI ADMINISTRAT IN ALT SCOP. NU IL RECOMANDATI ALTOR PERSOANE.


Cale de administrare
Orala.
Durata tratamentului
Durata tratamentului trebuie sa fie scurta (cateva zile) si limitata la perioada de tuse.
Supradozaj
Nu s-au raportat cazuri de supradozaj.
In caz de supradozaj, se recomanda internarea pacientului si supravegherea cu atentie a functiei respiratorii si cardiocirculatorii. Nu exista antidot cunoscut.


4. Reactii adverse posibile

SPUNETI MEDICULUI DUMNEAVOASTRA SAU FARMACISTULUI DESPRE ORICE REACTIE ADVERSA CARE POATE SA APARA.


5. Pastrarea PAXELADINE 0,2%
A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. A se pastra la temperaturi sub 25°C, in ambalajul original. A nu se lasa la indemana copiilor.


6. Ambalaj

Cutie cu un flacon din sticla bruna, inchis cu capac cu filet din aluminiu si inel de etanseizare din polietilena, continand 125 ml sirop si o lingurita dozatoare din poliester, pentru masurarea volumelor 2,5 ml, respectiv 5 ml.


Detinatorul autorizatiei de punere in piata

Beaufour Ipsen Pharma
24, rue Erlanger, 75016 Paris, Franta


Fabricant
Beaufour Ipsen Industrie, Rue d\'Ethe -Virton, 28109 Dreux, FrantaVa multumim pentru interesul acordat produselor noastre, ne bucuram si speram, totodata, ca ele va vor ajuta sa va recapatati starea de bine si sa reveniti la un mod de viata natural, echilibrat. Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informati si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului in ceea ce priveste descrierea si fotografiile produselor. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza din timp efectuarea unor modificari la ambalaje sau compozitie, pot aparea discrepante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor.
Pentru noi, satisfactia fiecarui client este foarte importanta, de aceea investim in permanenta pentru a ne imbunatati atat gama de produse cat si modul lor de prezentare in magazinul online.   
Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati orice eventuale erori sau neconcordante pe adresa de e-mail contact@farmaciaroua.ro.

  • Termen de livrare: 1-3 zile lucrătoare
  • Cost procesare și ambalare pentru opțiunea ”Ridicare din farmacie”: 3 RON
  • Cost livrare și procesare FAN Courier: 19 RON
  • Cost livrare și procesare Poșta Română: 20 RON
  • În cazul în care localitatea unde se va efectua livrarea nu se află în aria de acoperire a operatorului de transport selectat, se va calcula un cost suplimentar
  •  
Trimite rețeta