Nurofen Junior 4% suspensie orala portocale x 100ml

Nurofen Junior 4% suspensie orala portocale x 100ml

  • 39,50 RON


Pentru utilizare la copii cu greutatea corporală cuprinsă între 20kg (6 ani) și 40kg (12 ani)

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a a începe să utilizaţi acest medicament, deoarece el conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.
- Utilizați întotdeauna acest medicament conform indicațiilor din acest prospect sau indicațiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului. Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să- l recitiţi.
- Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări.
- În cazul în care copilul dumneavoastră prezintă vreo reacţie adversă, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului. Aceasta se referă şi la reacţiile adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct.4.
- Dacă după 3 zile copilul dumneavoastră nu se simte mai bine sau se simte mai rău, trebuie să vă adresați unui medic.

În acest prospect găsiţi:
1. Ce este Nurofen Junior şi pentru ce se utilizează
2. Ce trebuie să știți înainte să utilizaţi Nurofen Junior
3. Cum să utilizaţi Nurofen Junior
4. Reacţii adverse posibile
5. Cum se păstrează Nurofen Junior
6. Conținutul ambalajului și alte informaţii

1. Ce este NUROFEN JUNIOR și pentru ce se utilizează

Ibuprofenul aparţine unei grupe de medicamente numite medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS). Aceste medicamente acţionează prin modificarea răspunsului organismului la durere şi temperatură mare. Acest produs a fost conceput special pentru copii fiind administrat pe cale orală pentru:
• reducerea febrei
• ameliorarea simptomele de durere uşoară până la moderată

2. Ce trebuie să știți înainte să utilizați NUROFEN JUNIOR
Nu administraţi Nurofen Junior copiilor care:
• sunt alergici la ibuprofen sau la alte analgezice similare (AINS), sau la oricare dintre celelalte componente ale medicamentului (pentru informaţii suplimentare, vezi punctul 6)
• au suferit vreodată de scurtare a respiraţiei, astm bronșic, secreţii nazale, inflamație la nivelul feței și/sau mâinilor sau erupţie pe piele după utilizarea acidului acetilsalicilic (aspirinei) sau a altor analgezice similare (AINS)
• au antecedente de hemoragii gastro-intestinale sau perforare din cauza tratamentelor anterioare cu AINS
• au sau au avut ulcere gastrice/duodenale recurente (ulcere peptice) sau sângerări (două sau mai multe episoade de ulceraţie sau sângerări dovedite)
• au insuficiență hepatică sau renală severă
• au insuficiență cardiacă severă
• au toleranţă scăzută ereditară la fructoză/zahăr din fructe (vezi informaţiile importante cu privire la ingrediente)
• au hemoragie cerebrală (hemoragie cerebrovasculară) sau alte hemoragii active
• au boli de coagulare a sângelui, deoarece ibuprofenul poate creşte timpul de sângerare
• prezintă tulburări de formare a sângelui de origine necunoscută
• prezintă deshidratare severă (prin vărsături, diaree sau lipsa hidratării) Nu utilizați Nurofen Junior în timpul ultimelor trei luni de sarcină.

Atenționări și precauții
Adresați-vă medicului sau farmacistului înainte de a utiliza acest medicament în cazul în care copilul dumneavoastră:

• prezintă anumite tulburări ereditare de formare a sângelui (porfirie acută intermitentă)
• are tulburări de coagulare a sângelui
• are anumite boli ale pielii [lupus eritematos sistemic (LES) sau boală mixtă a ţesutului conjunctiv]
• are sau a avut vreodată boala colonului iritabil (colită ulcerativă sau boala Crohn) deoarece starea acestora se poate agrava (vezi punctul 4 „Reacţii adverse posibile”)
• a avut vreodată sau are în prezent tensiune arterială mare şi/sau insuficienţă cardiacă
• are funcţia renală redusă
• are afecţiuni ale ficatului. În cazul administrării prelungite a Nurofen Junior, este necesar să se verifice în mod regulat valorile testelor funcţiei hepatice, funcţiei renale, precum şi valorile hemoleucogramei.
• se recomandă utilizarea cu precauţie în cazul în care se administrează concomitent cu alte medicamente care pot crește riscul de ulcerare sau sângerare, cum sunt corticosteroizii orali (precum prednisolon), medicamentele pentru subţierea sângelui (precum warfarina), inhibitorii selectivi ai recaptării serotoninei (antidepresive) sau agenţi antiplachetari (precum acidul acetilsalicilic).
• ia alt medicament AINS (incluzând inhibitori ai COX-2, precum celecoxib sau etoricoxib) deoarece trebuie evitată utilizarea concomitentă (vezi pct. „Utilizarea altor medicamente”)
• reacţiile adverse pot fi minimalizate prin utilizarea dozei eficace minime pentru cea mai scurtă durată.
• în general, utilizarea obişnuită a analgezicelor (de mai multe feluri) poate determina probleme severe și de durată ale rinichilor. Acest risc poate fi crescut în caz de efort fizic asociat cu pierderi de săruri și deshidratare, de aceea trebuie evitată.
• utilizarea pe termen lung a oricărui tip de analgezice pentru durerile de cap le poate înrăutăți. Dacă experimentați sau suspectați o astfel de situație, cereți sfatul medicului și întrerupeți tratamentul. Diagnosticarea durerilor de cap provocate de supradozaj (MOH) ar trebui suspectate la pacienții care prezintă dureri de cap frecvent sau zilnic, în ciuda (sau din cauza) administrării regulate a medicamentației pentru dureri de cap.
• are sau a avut astm sau boli alergice, este posibil să apară scurtarea respiraţiei.
• suferă de febra fânului, polipi nazali sau boli respiratorii obstructive cronice, există un risc crescut de reacții alergice. Reacțiile alergice se pot manifesta sub forma unor crize de astm (astm analgezic), edem Quincke sau urticarie
• foarte rar au fost raportate reacţii adverse grave la nivelul pielii (precum sindromul Steven- Johnson) în asociere cu utilizarea AINS. Utilizarea Nurofen Junior trebuie oprită imediat la prima apariţie a erupţiei pe piele, leziunilor mucoaselor sau a oricăror alte semne de reacţii alergice.
• se recomandă a se evita utilizarea Nurofen Junior în cazurile de vărsat de vânt (varicelă).
• imediat după intervenţii chirurgicale majore când este necesară supravegherea medicală.
• este deshidratat deoarece există risc crescut de probleme ale rinichilor la copiii deshidratați
• AINS pot masca simptomele de infecție și febră

Pentru toate AINS au fost raportate, în orice moment al tratamentului, hemoragie gastro-intestinală, ulcerare sau perforare, care pot fi letale, cu sau fără simptome de avertizare sau antecedente de evenimente gastro-intestinale grave. Dacă apar sângerare sau ulcerare la nivelul tractului digestiv, tratamentul trebuie întrerupt. Riscul de apariţie a ulcerelor, perforării sau sângerării la nivelul stomacului sau duodenului creşte dacă sunt utilizate doze mari de AINS, la pacienţii care au avut în antecedente ulcer, în special dacă acesta a fost complicat cu perforare sau a fost însoţit de sângerare (vezi punctul 2 „Nu administraţi Nurofen Junior”) şi la vârstnici. Aceşti pacienţi ar trebui să înceapă tratamentul cu cea mai mică doză disponibilă. În cazul acestor pacienţi, ca şi în cazul pacienţilor care necesită tratament concomitent cu doze reduse de acid acetilsalicilic sau alte substanţe active care pot crește riscul gastro-intestinal, trebuie avută în vedere terapia asociată cu agenţi de protecţie (de exemplu, misoprostol sau inhibitori ai pompei protonice).

Medicamentele anti-inflamatoare/împotriva durerii, cum este ibuprofenul, pot fi asociate cu un risc ușor crescut de infarct miocardic sau accident vascular cerebral, în special dacă sunt utilizate în doze mari.

Nu depășiți doza recomandată sau durata tratamentului.
Trebuie să discutați despre tratament cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul, înainte de a lua Nurofen Junior în cazul în care:
- aveţi probleme ale inimii, inclusiv insuficiență cardiacă, angină pectorală (dureri în piept) sau dacă ați avut un infarct miocardic, intervenție chirurgicală pentru by-pass, boală arterială periferică (circulație redusă a sângelui la nivelul picioarelor sau tălpilor, din cauza îngustării sau blocării arterelor) sau orice tip de accident vascular cerebral (inclusiv „accident vascular cerebral minor” sau accident ischemic tranzitoriu „AIT”).

- aveți tensiune arterială mare, diabet zaharat, concentrații crescute de colesterol în sânge, istoric familial de boli ale inimii sau accident vascular cerebral sau dacă sunteți fumător.

În cazul în care copilul dumneavoastră prezintă vreuna din afecţiunile menţionate mai sus, adresați-vă unui medic înainte de a-i administra Nurofen Junior.
Vârstnici
Vârstnicii prezintă un risc ridicat de evenimente adverse, la administrarea AINS-urilor, în special la nivelul stomacului şi intestinelor. Pentru mai multe informaţii, vezi punctul 4 „Reacţii adverse posibile”.
Pacienţii cu antecedente de toxicitate gastro-intestinală, în special dacă sunt vârstnici, trebuie să raporteze orice simptome abdominale neobişnuite (în special hemoragia gastro-intestinală), mai ales în fazele iniţiale ale tratamentului.

Nurofen Junior împreună cu alte medicamente
Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă copilul dumneavoastră ia sau a luat recent orice alte medicamente.
Nurofen Junior poate influența sau poate fi influențat de alte medicamente. De exemplu:
- medicamente anticoagulante (care subțiază sângele/previn coagularea, cum sunt aspirina/acidul acetilsalicilic, warfarina, ticlopidina)
- medicamente care scad tensiunea arterială mare (inhibitori ai ECA cum este captoprilul, beta- blocante cum este atenololul, antagoniști ai receptorilor de angiotensină II cum este losartanul) Alte medicamente pot influența sau pot fi influențate de tratamentul cu Nurofen Junior. De aceea, întotdeauna trebuie să discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul înainte de a utiliza Nurofen Junior împreună cu alte medicamente.

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă copilul dumneavoastră ia sau a luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripție medicală, în special:

Alte AINS inclusiv inhibitori de COX-2 Pot creşte riscul de reacții adverse Digoxină (pentru insuficiență cardiacă) Efectul digoxinei poate fi accentuat
Glucocorticoizi (medicamente ce conțin cortizon sau substanțe pe bază de cortizon)
Pot creşte riscul de ulcere sau hemoragii gastro- intestinale

Agenţi antiplachetari Pot creşte riscul de hemoragii
Acidul acetilsalicilic (doze mici) Poate influența efectul de subțiere a sângelui

Anumite medicamente anticoagulante (de exemplu, warfarina)
Ibuprofenul poate accentua efectul acestor medicamente
Fenitoină (pentru epilepsie) Efectul fenitoinei poate fi accentuat
Inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei (medicamente pentru depresie)
Litiu (medicament pentru boli maniaco- depresive și depresie)
Probenecid şi sulfinpirazonă (medicamente pentru gută)
Medicamente pentru tensiunea arterială mare şi pentru eliminarea surplusului de apă din organism (diuretice)
Diuretice sărace în potasiu precum amilorid, canreonat de potasiu, spironolactonă, triamteren
Metotrexat (medicament pentru cancer sau reumatism)
Tacrolimus și ciclosporine (medicamente pentru inhibarea sistemului imunitar), Zidovudină (medicament pentru tratamentul HIV/SIDA)

Pot creşte riscul de apariţie a hemoragiilor gastro- intestinale
Efectul litiului poate fi accentuat Pot întârzia excreţia ibuprofenului
AINS pot diminua efectele acestor medicamente şi poate exista un risc crescut pentru rinichi

Pot duce la hiperkaliemie
Efectul metotrexatului poate fi accentuat Cresc riscul de toxicitate la nivelul rinichilor
Utilizarea Nurofen Junior poate provoca un risc crescut de hemoragie la nivelul articulaţiilor sau o hemoragie care poate cauza inflamaţii la pacienţii cu hemofilie şi HIV (+)

Sulfoniluree (medicament antidiabetic) Concentrația zahărului din sânge poate fi afectată

Antibiotice chinolonice
Voriconazol și fluconazol (inhibitori CYP2C9) utilizate în infecțiile fungice

Riscul de a manifesta convulsii este crescut Efectul ibuprofenului poate crește. Reducerea dozei de ibuprofen poate fi luată în considerare, în special când doză mare de ibuprofen este administrată concomitent cu voriconazol sau cu fluconazol.

Baclofen După începerea administrării ibuprofenului poate apărea toxicitatea baclofenului.

Ritonavir Ritonavirul poate creşte concentraţiile plasmatice ale AINS.
Aminoglicozide AINS pot încetini eliminarea aminoglicozidelor.


Nurofen Junior împreună cu alcool
Nu se recomandă consumul de alcool în timpul tratamentului cu Nurofen Junior. Alcoolul poate accentua unele reacții adverse, cum sunt cele care afectează stomacul și intestinul sau cele ale sistemului nervos central.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea
Dacă sunteți gravidă sau alăptați, credeți că ați putea fi gravidă sau intenționați să rămâneți gravidă, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a utiliza acest medicament.
Sarcina
Nu folosiţi acest medicament în timpul ultimelor trei luni de sarcină. Evitaţi utilizarea acestui medicament în primele 6 luni de sarcină cu excepţia cazului în care medicul vă recomandă altfel.
Alăptarea
Doar cantităţi mici de ibuprofen şi produşi de descompunere ai acestuia trec în laptele matern, dar Nurofen Junior poate fi utilizat în timpul alăptării dacă este luat în dozele recomandate şi pe termen cât mai scurt posibil.
Fertilitatea
Nurofen Junior aparţine unei grupe de medicamente (AINS) care poate afecta fertilitatea la femei. Acest efect este reversibil la întreruperea administrării medicamentului.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Acest medicament nu are niciun efect sau are un efect neglijabil asupra abilităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje dacă este utilizat pe termen scurt.
Informaţii importante privind unele componente ale Nurofen Junior
• Nurofen Junior conţine maltitol lichid. Dacă medicul v-a spus că aveţi o intoleranţă la unele glucide, adresaţi-vă medicului dumneavoastră înainte de a lua acest medicament.
• Acest medicament conţine 28,09 mg sodiu per 15 ml suspensie (= 1,87 mg sodiu per 1 ml suspensie). A se lua în considerare de către pacienţii cu un regim de sodiu controlat.

3. Cum să utilizați NUROFEN JUNIOR
Luaţi întotdeauna Nurofen Junior exact aşa cum este indicat. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doza uzuală pentru durere şi febră:
Greutatea corporală a copilului (vârsta) Cât de mult? Cât de des în 24 de ore?*
20-29 kg (6 – 9 ani) 5ml (echivalent la 200 mg ibuprofen ) de 3 ori
30-40 kg (10 – 12 ani) 7,5ml (echivalent la 300 mg ibuprofen) - (folosiţi linguriţa dozatoare de două ori: de 3 ori
5ml + 2,5ml)
*Dozele trebuie administrate la intervale de aproximativ 6-8 ore.

Nu se recomandă copiilor cu vârsta sub 6 ani sau cu greutate corporală sub 20kg. Agitați bine flaconul înainte de utilizare
ATENŢIONARE: Nu depăşiţi dozele stabilite.

Mod de administrare cu ajutorul linguriţei dozatoare

Pentru administrare orală
1. Agitaţi bine flaconul.
2. Folosiţi marcajul linguriţei dozatoare corespunzător dozei necesare.
3. Turnaţi medicamentul în linguriţa dozatoare.
4. Introduceţi linguriţa dozatoare în gura copilului şi administraţi doza.
5. După administrare, puneţi la loc capacul flaconului. Spălaţi linguriţa dozatoare în apă călduţă şi lăsaţi-o să se usuce. A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Durata tratamentului
Acest medicament este recomandat pentru utilizare pe termen scurt. Dacă simptomele se înrăutățesc sau dacă medicamentul este necesar pentru mai mult de trei zile, adresaţi-vă medicului.

În cazul în care luaţi mai mult Nurofen Junior decât trebuie:
Adresaţi-vă imediat medicului. Pot apărea următoarele simptome: greaţă, vărsături, dureri abdominale sau mai rar diaree. În plus, dureri de cap, hemoragii gastro-intestinale, vertij, ameţeală, somnolenţă, iritarea ochilor, vedere înceţoşată, zgomote în urechi, tensiune arterială mică, excitație, dezorientare, comă, convulsii, pierderea conştienţei, hiperkaliemie, acidoze metabolice, creșterea timpului de protrombină/INR, insuficiență renală acută, afectare hepatică, insuficiență respiratorie, cianoze și accentuarea astmului bronșic la pacienții astmatici.

Dacă dumneavoastră sau copilul dumneavoastră uitaţi să luaţi Nurofen Junior:
Nu luaţi sau administraţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Dacă uitaţi să luaţi sau să administraţi copilului dumneavoastră o doză, luaţi sau administraţi doza respectivă imediat ce v-aţi adus aminte şi apoi luaţi sau administraţi doza următoare conform intervalului de doze specificat mai sus.
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Reacții adverse posibile
Ca toate medicamentele, Nurofen Junior poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Reacţiile adverse pot fi minimalizate prin utilizarea celei mai mici doze eficace, pentru cea mai scurtă durată necesară pentru ameliorarea simptomelor. Cu toate că efectele secundare sunt mai puțin frecvente, copilul dumneavoastră poate prezenta una dintre reacţiile adverse cunoscute ale AINS. În cazul în care copilul dumneavoastră prezintă reacţii adverse, sau dacă aveţi îngrijorări, întrerupeţi administrarea medicamentului şi adresați-vă medicului dumneavoastră cât mai repede posibil.
Persoanele vârstnice care utilizează acest medicament prezintă un risc crescut de a dezvolta probleme asociate reacţiilor adverse.

OPRIŢI ADMINISTRAREA acestui medicament şi adresaţi-vă imediat medicului în cazul în care copilul dumneavoastră prezintă:
• semne de hemoragie intestinală precum: durere abdominală severă, scaune de culoare neagră, vărsături cu sânge sau cu particule închise la culoare cu aspect de zaţ de cafea.
• semne de reacţii alergice rare, dar grave precum agravarea astmului bronşic, respiraţie şuierătoare inexplicabilă sau scurtarea respiraţiei, umflarea feţei, limbii sau gâtului, dificultăţi la respiraţie, bătăi rapide ale inimii, scăderea tensiunii arteriale care determină apariţia şocului. Aceste reacţii adverse pot să apară chiar de la prima utilizare a medicamentului. Dacă apare oricare dintre aceste simptome, adresaţi-vă imediat medicului.
• reacţii cutanate severe, precum iritaţiile care acoperă întreaga suprafaţă a corpului, descuamarea, băşicarea sau exfolierea pielii.
Dacă copilul dumneavoastră prezintă vreuna dintre reacţiile adverse de mai jos, dacă acestea se agravează sau observaţi orice reacţie nemenţionată în acest prospect, adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

Frecvente (pot afecta până la 1 utilizator din 10 )
• Disconfort la nivelul stomacului și intestinului, precum arsuri, dureri abdominale, greaţă, indigestie, diaree, vărsături, flatulenţă (vânturi), constipaţie şi sângerări slabe în abdomen şi/sau intestin care pot provoca anemie în cazuri excepţionale.

Mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 utilizator din 100)
• ulcer, perforaţii sau sângerări gastro-intestinale, inflamaţia mucoasei orale cu ulceraţii, agravarea bolii inflamatorii intestinale preexistente (a colitei sau a bolii Crohn), gastrită
• durere de cap, ameţeală, insomnie, agitaţie, iritabilitate sau oboseală
• tulburări de vedere
• diverse iritaţii la nivelul pielii
• reacţii de hipersensibilitate cu erupţii pe piele şi mâncărimi.

Rare (pot afecta până la 1 utilizator din 1000)
• tinitus (zgomot în urechi)
• concentraţii crescute ale ureei în sânge, dureri pe flancuri şi/sau la nivelul abdomenului, sângele în urină şi febra pot fi semne ale unor afecţiuni renale (necroză papilară)
• concentraţii crescute ale acidului uric în sânge
• valori mici ale hemoglobinei

Foarte rare (pot afecta până la 1 utilizator din 10 000)
• esofagită, pancreatită, formarea de stricturi intestinale sub formă de diafragme
• insuficienţă cardiacă, infarct miocardic şi umflarea feţei şi a mâinilor (edem)
• eliminare a unei cantităţi mai mici de urină decât în mod normal şi umflare (în special la pacienţii cu tensiune arterială mare sau funcţii renale reduse), umflare (edem) şi urină tulbure (sindrom nefrotic), boală inflamatorie a rinichilor (nefrită interstiţială) care poate duce la insuficienţă renală acută. În cazul apariţiei uneia dintre simptomele de mai sus sau dacă aveţi o stare generală proastă, întrerupeţi administrarea de Nurofen şi adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră deoarece acestea pot fi primele semne de afecţiune renală sau insuficienţă renală.
• reacţii psihotice şi depresie
• tensiune arterială mare, vasculită
• palpitaţii
• disfuncţie hepatică, probleme ale ficatului (primele semne pot fi decolorările la nivelul pielii), în special în timpul tratamentului pe termen lung, insuficienţă hepatică, inflamare acută a ficatului (hepatită)
• probleme ale formării celulelor din sânge - primele semne sunt: febră, durere în gât, ulcere superficiale la nivelul gurii, simptome asemănătoare răcelii, oboseala severă, hemoragiile nazale şi la nivelul pielii şi contuzii fără o explicaţie normală. În aceste cazuri trebuie să opriţi imediat tratamentul şi să vă adresaţi medicului dumneavoastră. Nu trebuie să urmaţi niciun fel de automedicaţie cu analgezice sau medicamente care scad febra ( medicamente antipiretice).
• infecţii grave la nivelul pielii şi complicaţii ale ţesutului moale în timpul infecţiei cu vărsat de vânt (varicelă)
• agravarea inflamaţiei provocate de infecţie (de exemplu fasceită necrozantă) a fost raportată în asociere cu folosirea anumitor analgezice (AINS). Dacă apar semne ale unei infecţii sau infecţia se agravează, adresaţi-vă imediat medicului. Se va investiga dacă există o indicaţie pentru tratament antiinfecţios/antibiotic.
• la utilizarea de ibuprofen s-au observat simptome de meningită aseptică, cu rigidizarea gâtului, dureri de cap, greaţă, stări de vomă, febră sau pierdere a conştienţei. Pacienţii cu afecţiuni autoimune (LES, boala mixtă a ţesutului conjunctiv) pot avea o predispoziţie. Adresaţi-vă imediat unui medic în cazul apariţiei acestor simptome.
• forme severe de reacţii pe piele, incluzând erupţii cu înroşire şi băşici (de exemplu sindromul Stevens-Johnson, eritem polimorf, necroliză toxică epidermică/sindromul Lyell), căderea părului (alopecie)

Necunoscut: (frecvenţa nu poate fi estimată din datele disponibile)
• Reactivitate la nivelul tractului respirator prin astm bronșic, bronhospasme sau dispnee.

Medicamentele precum Nurofen Junior pot fi asociate unui risc uşor crescut de atac de cord (infarct miocardic) sau accident vascular cerebral.

Raportarea reacțiilor adverse
Dacă apar orice reacţii adverse la copilul dumneavoastră, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acest lucru este valabil pentru orice reacţii adverse, chiar dacă nu sunt menţionate în acest prospect.
De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România http://www.anm.ro/.
Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România
Str. Aviator Sănătescu nr. 48, sector 1
București 011478- RO
Tel: + 4 0757 117 259
Fax: +4 0213 163 497
e-mail: adr@anm.ro
Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.


5. Cum se păstrează NUROFEN JUNIOR
A nu se lăsa la vederea şi îndemâna copiilor.
Nu utilizaţi Nurofen Junior după data de expirare înscrisă pe cutie şi etichetă, după EXP. Data de
expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
A nu se păstra la temperaturi peste 25°C.
A se utiliza în maxim 6 luni după prima deschidere a flaconului.
Nu aruncați niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistulbcum să aruncați medicamentele pe care nu le mai folosiți. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.


6. Conținutul ambalajului și alte informații
Ce conţine Nurofen Junior

- Fiecare mililitru de suspensie orală conţine ibuprofen 40 mg. Fiecare 5 ml suspensie orală conţin ibuprofen 200 mg. Fiecare 2,5 ml suspensie orală conțin ibuprofen 100 mg. Conținutul de ibuprofen este echivalent la 4% m/v.
- Celelalte componente sunt: acid citric monohidrat, citrat de sodiu, clorură de sodiu, zaharină sodică, polisorbat 80, bromură de domifen, maltitol lichid (E 965), glicerină, guma Xantan, aromă de portocale/căpșuni (cu conţinut de amidon din grâu) şi apă purificată.

Cum arată Nurofen Junior şi conţinutul ambalajului
Nurofen Junior se prezintă sub formă de suspensie vâscoasă, de culoare aproape albă, cu aromă de portocale / căpșuni.
Nurofen Junior este disponibil în cutii cu un flacon conţinând 30 ml, 50 ml, 100 ml, 150 ml sau 200 ml.
Ambalajul conţine o linguriţă dublă dozatoare gradată (linguriță de 2,5 ml cu gradaţie intermediară la
1,25 ml la un capăt şi linguriță de 5 ml la celălalt capăt) pentru măsurarea corectă a dozei.
Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.
 
Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

Reckitt Benckiser (România) S.R.L.
Strada Grigore Alexandrescu, Nr. 89-97, Corpul A, etaj 5,
Sector 1, București, România


Fabricant
Reckitt Benckiser Healthcare (UK) Limited
Dansom Lane, Hull, East Yorkshire, HU8 7DS, Marea Britanie
RB NL Brands B.V.
Schiphol Boulevard 207, 1118 BH Schiphol, Olanda


Acest prospect a fost revizuit în Iulie 2020.
Va multumim pentru interesul acordat produselor noastre, ne bucuram si speram, totodata, ca ele va vor ajuta sa va recapatati starea de bine si sa reveniti la un mod de viata natural, echilibrat. Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informati si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului in ceea ce priveste descrierea si fotografiile produselor. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza din timp efectuarea unor modificari la ambalaje sau compozitie, pot aparea discrepante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor.
Pentru noi, satisfactia fiecarui client este foarte importanta, de aceea investim in permanenta pentru a ne imbunatati atat gama de produse cat si modul lor de prezentare in magazinul online.   
Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati orice eventuale erori sau neconcordante pe adresa de e-mail contact@farmaciaroua.ro.


  • Termen de livrare: 1-3 zile lucrătoare
  • Opțiunea livrare și procesare Fan Courier se activează după completarea adresei de livrare la pagina de checkout
  • Cost livrare și procesare Poșta Română: 20 RON
  • În cazul în care localitatea unde se va efectua livrarea nu se află în aria de acoperire a operatorului de transport selectat, se va calcula un cost suplimentar
  •  
Trimite rețeta