No-Spa Forte 80mg 1bl x 24 comprimate

No-Spa Forte 80mg 1bl x 24 comprimate

  • 34 RON


Cititi cu atentie si in intregime acest prospect, deoarece el contine informatii importante pentru dumneavoastra. Acest medicament este disponibil fara prescriptie medicala. Cu toate acestea, este necesar sa luati No-Spa forte 80 mg cu atentie, pentru a obtine cele mai bune rezultate. Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi. Intrebati farmacistul daca aveti nevoie de mai multe informatii sau sfaturi. Trebuie sa va prezentati la medic daca simptomele dumneavoastra se inrautatesc sau nu se imbunatatesc. Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa-i spuneti medicului dumneavoastra sau
farmacistului.

In acest prospect gasiti:
1. Ce este No-Spa forte 80 mg si pentru ce se utilizeaza
2. Inainte sa luati No-Spa forte 80 mg
3. Cum sa luati No-Spa forte 80 mg
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza No-Spa forte 80 mg
6. Informatii suplimentare

1. Ce este NO-SPA FORTE 80 mg si pentru ce se utilizeaza
No-Spa forte 80 mg comprimate este un medicament antispastic.
Acest medicament se utilizeaza pentru tratamentul simptomatic al spasmului musculaturii netede:
- asociat bolilor cailor biliare - litiaza biliara, colangiolitiaza, colecistita, pericolecistita, colangita, papilita;
- asociat bolilor tractului urinar - litiaza renala, litiaza ureterala, pielita, cistita si in spasmul sfincterelor vezicii urinare.
Acest medicament se utilizeaza in asociere cu alte medicamente in tratamentul:
- spasmului musculaturii netede asociat bolilor tractului gastro-intestinal: ulcer gastric sau
duodenal, gastrita, spasme ale sfincterelor cardia si pilor, enterita, colita, colita spastica insotita de constipatie si forme de colon iritabil insotite de meteorism (balonare);
- durerilor de cap cu senzatie de tensiune intracraniana;
- dismenoreei (menstruatie dureroasa) asociata afectiunilor ginecologice.

2. Înainte sa luați NO-SPA FORTE 80 mg
Nu utilizati No-Spa forte 80 mg
- daca sunteti alergic (hipersensibil) la clorhidrat de drotaverina sau la oricare dintre celelalte componente ale No-Spa forte 80 mg,
- daca suferiti de insuficienta hepatica severa, insuficienta renala severa sau insuficienta cardiaca severa,
- la copii si adolescenti.
Aveti grija deosebita cand luati No-Spa forte 80 mg
- daca aveti tensiune arteriala scazuta.
Utilizarea drotaverinei la copii si adolescenti nu a fost evaluata in studii clinice.
Comprimatele No-Spa forte 80 mg nu trebuie administrate copiilor si adolescentilor datorita cantitatii mari de substanta activa pe care o contin.
Utilizarea drotaverinei a fost asociata cu crize acute de porfirie si de aceea administrarea sa la pacienti cu porfirie este nesigura.

Folosirea altor medicamente
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.
Administrarea concomitenta cu levodopa determina scaderea efectului antiparkinsonian al acesteia; prin urmare, unele manifestari ale bolii Parkinson, cum sunt rigiditatea musculaturii scheletice si tremorul, se pot agrava.


Sarcina si alaptarea
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament. Exista informatii limitate despre utilizarea drotaverinei la femeile gravide. In cadrul studiilor efectuate la animale, nu au fost evidentiate efecte toxice asupra sarcinii sau dezvoltarii fatului, in cazul administrarii acestui medicament in timpul sarcinii. Ca masura de precautie, este de preferat sa se evite utilizarea No-Spa in timpul sarcinii. In general, in perioada alaptarii cereti sfatul medicului dumneavoastra inainte de a utiliza orice medicament. Eliminarea drotaverinei in laptele matern nu a fost studiata la animale. Nu se poate exclude un risc pentru nou-nascuti/sugari. Trebuie luata decizia fie de a intrerupe alaptarea, fie de a intrerupe/de a se abtine de la tratamentul cu No-Spa, avand in vedere beneficiul alaptarii pentru copil si beneficiul tratamentului pentru femeie.


Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
In cazul administrarii orale si in doze recomandate, clorhidratul de drotaverina nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule si de a folosi utilaje. Totusi, daca observati ca apare o senzatie de lipsa de echilibru in spatiu a corpului sau de invartire a obiectelor din jur dupa administrarea acestui medicament, evitati activitatile potential periculoase, conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor. Informatii importante privind unele componente ale No-Spa forte 80 mg Un comprimat de No-Spa forte 80 mg contine lactoza 104 mg. Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament.

3. Cum să luați NO-SPA FORTE 80 mg

Luati intotdeauna No-Spa forte 80 mg exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur. Daca medicul dumneavoastra nu v-a recomandat altfel, doza uzuala pentru adulti este de 1-3 comprimate No-Spa forte 80 mg pe zi (fractionat in 2-3 prize).


Utilizarea la copii si adolescenti

Utilizarea drotaverinei la copii si adolescenti nu a fost evaluata in studii clinice. No-Spa forte 80 mg nu se administreaza la copii si adolescenti.


Daca ati luat mai mult No-Spa forte 80 mg decat trebuie
Nu sunt disponibile date despre supradozajul cu clorhidrat de drotaverina.
Daca ati luat prea multe comprimate No-Spa forte 80 mg, trebuie sa va adresati imediat unui medic, deoarece in intoxicatia cu drotaverina, pot aparea tulburari la nivelul inimii, cum sunt tulburari de ritm si de conducere, inclusiv bloc complet de ramura si stop cardiac, care pot duce la deces. Luati ambalajul medicamentului cu dumneavoastra, daca este posibil, pentru ca medicul sa stie ce ati luat.

Daca ati uitat sa luati No-Spa forte 80 mg
Luati doza urmatoare la ora la care, in mod obisnuit, aceasta trebuie administrata; nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. Reacții adverse posibile
Ca toate medicamentele, No-Spa forte 80 mg poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Urmatoarele reactii adverse au fost raportate rar (afecteaza 1 pana la 10 utilizatori din 10000):
- dureri de cap,
- senzatie de lipsa de echilibru in spatiu a corpului sau de invartire a obiectelor din jur,
- greata,
- palpitatii,
- insomnie,
- constipatie,
- scaderea tensiunii arteriale,
- reactii alergice (umflarea buzelor, a fetei, a gatului sau a limbii, urticarie, eruptie si mancarime la nivelul pielii). Daca vreuna dintre reactiile adverse se agraveaza sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

5. Cum se păsrtează NO-SPA FORTE 80 mg
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
A se pastra la temperaturi sub 25°C, in ambalajul original.
Nu utilizati No-Spa forte 80 mg dupa data de expirare inscrisa pe eticheta si cutie dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Informații suplimentare

Ce contine No-Spa forte 80 mg
Substanta activa este clorhidratul de drotaverina. Fiecare comprimat contine clorhidrat de
drotaverina 80 mg. Celelalte componente sunt stearat de magneziu, talc, povidona K 25, amidon de porumb, lactoza monohidrat.

Cum arata No-Spa forte 80 mg si continutul ambalajului
Comprimatele No-Spa forte 80 mg sunt ovale si convexe, galbene, cu tenta verzuie sau portocalie, avand inscriptionat “NOSPA” pe una din fete si sant de diviziune pe cealalta fata.
Cutie cu un blister din Al/Al a 10 comprimate.
Cutie cu 2 blistere din Al/Al a cate 10 comprimate.
Cutie cu un blister din PVC/Al a 10 comprimate.
Cutie cu 2 blistere din PVC/Al a cate 10 comprimate.
Cutie cu un blister din PVC/Al a 24 comprimate.
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata
SANOFI ROMANIA S.R.L. Str. Gara Herastrau, nr. 4, Cladirea B, etajele 8-9
Sector 2, Bucuresti, Romania.


Acest prospect a fost aprobat in Octombrie, 2015.

Va multumim pentru interesul acordat produselor noastre, ne bucuram si speram, totodata, ca ele va vor ajuta sa va recapatati starea de bine si sa reveniti la un mod de viata natural, echilibrat. Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informati si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului in ceea ce priveste descrierea si fotografiile produselor. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza din timp efectuarea unor modificari la ambalaje sau compozitie, pot aparea discrepante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor.
Pentru noi, satisfactia fiecarui client este foarte importanta, de aceea investim in permanenta pentru a ne imbunatati atat gama de produse cat si modul lor de prezentare in magazinul online.   
Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati orice eventuale erori sau neconcordante pe adresa de e-mail contact@farmaciaroua.ro.

  • Termen de livrare: 1-3 zile lucrătoare
  • Cost procesare și ambalare pentru opțiunea ”Ridicare din farmacie”: 3 RON
  • Cost livrare și procesare FAN Courier: 19 RON
  • Cost livrare și procesare Poșta Română: 20 RON
  • În cazul în care localitatea unde se va efectua livrarea nu se află în aria de acoperire a operatorului de transport selectat, se va calcula un cost suplimentar
  •  
Trimite rețeta