No-Spa 40mg x 24 comprimate

No-Spa 40mg x 24 comprimate

  • 19,50 RON


 Substanta activa este clorhidratul de drotaverina. Fiecare comprimat contine clorhidrat de drotaverina 40 mg. Excipientii sunt: stearat de magneziu, talc, povidona K 25, amidon de porumb, lactoza monohidrat.Prospect NO-SPA 40 mg comprimate (clorhidrat de drotaverina)

Va rugam sa cititi cu atentie acest prospect inainte de a utiliza acest medicament
Puteti utiliza acest medicament eliberat fara prescrippe medicala pentru a trata simptome tranzitorii usoare, fara control medical. Totusi, pentru a obtine efectul optim, este obligatoriu sa utilizati medicamentul cu atentie, urmand indicatiile din acest prospect. - 
Pastrati acest prospect, s-ar putea sa aveti nevoie sa il recititi.

Daca aveti nelamuriri, va rugam sa va adresati farmacistului dumneavoastra.
In cazul in care, dupa cateva zile de tratament, simptomele nu se amelioreaza sau chiar se agraveaza, trebuie sa va adresati imediat medicului dumneavoastra.


Ce gasiti in acest prospect:

1. Ce fel de medicament este No-Spa 40 mg comprimate si pentru ce afectiuni se utilizeaza

2. Ce trebuie sa stiti inainte de a utiliza No-Spa 40 mg comprimate;

3. Cum trebuie utilizat No-Spa 40 mg comprimate;

4. Care sunt reactiile adverse posibile ale NoSpa;

5. Cum se pastreaza No-Spa 40 mg comprimate.


1. Ce fel de medicament este No-Spa 40 mg comprimate si pentru ce afectiuni se utilizeaza

No-Spa 40 mg comprimate este un medicament antispastic. Acest medicament se utilizeaza pentru tratamentul simptomatic al spasmului musculaturii netede: -  asociat bolilor cailor biliare – litiaza biliara, colangiolitiaza, colecistita, pericolecistita, colangita, papilita; -  asociat bolilor tractului urinar - litiaza renala, litiaza ureterala, pielita, cistita si in spasmul sfincterelor vezicii urinare. Acest medicament se utilizeaza ca tratament adjuvant in: -  spasmul musculaturii netede asociat bolilor tractului gastro-intestinal: ulcer gastric sau duodenal, gastrita, spasme ale sfincterelor cardia si pilor, enterita, colita, colita spastica insotita de constipatie si forme de colon iritabil insotite de meteorism; -  dureri de cap cu senzatie de tensiune intracraniana; -  dismenoree (menstruatie dureroasa) asociata afectiunilor ginecologice.


2. Ce trebuie sa stiti inainte de a utiliza No-Spa 40 mg comprimate

Nu utilizaţi No-Spa 40 mg
- dacă sunteţi alergic (hipersensibilitate) la clorhidrat de drotaverină sau la oricare dintre celelalte componente ale No-Spa 40 mg,
- dacă suferiţi de insuficienţă hepatică severă, insuficienţă renală severă sau insuficienţă cardiacă severă,
- la copii cu vârsta sub 6 ani.
 
Aveţi grijă deosebită când luaţi No-Spa 40 mg
- dacă aveţi tensiune arterială scăzută.
Utilizarea drotaverinei la copii şi adolescenţi nu a fost evaluată în studii clinice. Siguranţa şi eficacitatea No-Spa 40 mg la copii şi adolescenţi nu au fost încă stabilite. Nu se poate face nicio recomandare privind dozele.
Utilizarea drotaverinei a fost asociată cu crize acute de porfirie şi de aceea administrarea sa la pacienţi cu porfirie este nesigură.


Folosirea altor medicamente
Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.
Administrarea concomitentă cu levodopa determină scăderea efectului antiparkinsonian al acesteia; prin urmare, unele manifestări ale bolii Parkinson, cum sunt rigiditatea musculaturii scheletice şi tremorul, se pot agrava.


Sarcina şi alăptarea
Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.
Există informaţii limitate despre utilizarea drotaverinei la femeile gravide. În cadrul studiilor efectuate la animale, nu au fost evidenţiate efecte toxice asupra sarcinii sau dezvoltării fătului, în cazul administrării acestui medicament în timpul sarcinii.
Ca măsură de precauţie, este de preferat să se evite utilizarea No-Spa în timpul sarcinii.
În general, în perioada alăptării cereţi sfatul medicului dumneavoastră înainte de a utiliza orice medicament.
Eliminarea drotaverinei în laptele matern nu a fost studiată la animale. Nu se poate exclude un risc nou-născuţi/sugari. Trebuie luată decizia fie de a întrerupe alăptarea, fie de a întrerupe/de a se abţine de la tratamentul cu No-Spa, având în vedere beneficiul alăptării pentru copil şi beneficiul tratamentului pentru femeie.


Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

În cazul administrării orale şi în doze recomandate, clorhidratul de drotaverină nu influenţează
capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje. Totuşi, dacă observaţi că apare o senzaţie de lipsă de echilibru în spaţiu a corpului sau de învârtire a obiectelor din jur după administrarea acestui medicament, evitaţi activităţile potenţial periculoase, conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor.


Informaţii importante privind unele componente ale No-Spa 40 mg
Un comprimat de No-Spa 40 mg conţine lactoză 52 mg. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.


3. Cum să luați NO-SPA 40 mg
Luaţi întotdeauna No-Spa 40 mg exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul.
Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Dacă medicul dumneavoastră nu v-a recomandat altfel, doza uzuală pentru adulţi este de 3-6 comprimate No-Spa 40 mg pe zi (fracţionat în 2-3 prize).


Utilizarea la copii şi adolescenţi

Utilizarea drotaverinei la copii şi adolescenţi nu a fost evaluată în studii clinice (vezi punctul „Aveţi grijă deosebită când luaţi No-Spa 40 mg”).
 
Dacă aţi luat mai mult No-Spa 40 mg decât trebuie
Nu sunt disponibile date despre supradozajul cu clorhidrat de drotaverină.
Dacă aţi luat prea multe comprimate No-Spa 40 mg, trebuie să vă adresaţi imediat unui medic, deoarece în intoxicaţia cu drotaverină, pot apărea tulburări la nivelul inimii, cum sunt tulburări de ritm şi de conducere, inclusiv bloc complet de ramură şi stop cardiac, care pot duce la deces.
Luaţi ambalajul medicamentului cu dumneavoastră, dacă este posibil, pentru ca medicul să ştie ce aţi luat.


Dacă aţi uitat să luaţi No-Spa 40 mg

Luaţi doza următoare la ora la care, în mod obişnuit, aceasta trebuie administrată; nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului
dumneavoastră sau farmacistului.


4. Reacții adverse posibile
Ca toate medicamentele, No-Spa 40 mg poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Următoarele reacţii adverse au fost raportate rar (afectează 1 până la 10 utilizatori din 10000):
- dureri de cap,
- senzaţie de lipsă de echilibru în spaţiu a corpului sau de învârtire a obiectelor din jur,
- greaţă,
- palpitaţii,
- insomnie,
- constipaţie,
- scăderea tensiunii arteriale,
- reacţii alergice (umflarea buzelor, a feţei, a gâtului sau a limbii, urticarie, erupţie şi mâncărime la nivelul pielii).
Dacă vreuna dintre reacţiile adverse se agravează sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.


5. Cum se păstrează NO-SPA 40 mg
A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.
A se păstra la temperaturi sub 25ºC, în ambalajul original.
Nu utilizaţi No-Spa 40 mg după data de expirare înscrisă pe etichetă şi cutie după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.


6. Informații suplimentare

Ce conţine No-Spa 40 mg
- Substanţa activă este clorhidratul de drotaverină. Fiecare comprimat conţine clorhidrat de drotaverină 40 mg.
- Celelalte componente sunt stearat de magneziu, talc, povidonă K 25, amidon de porumb, lactoză monohidrat.
 
Cum arată No-Spa 40 mg şi conţinutul ambalajului
Comprimatele No-Spa 40 mg sunt rotunde şi convexe, galbene, cu tentă verzuie sau portocalie, având inscripţionat “spa” pe una din feţe.
Cutie cu un blister din PVC/Al a 20 comprimate.
Cutie cu un blister din PVC/Al a 24 comprimate.
Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.


Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

OPELLA HEALTHCARE ROMANIA SRL
Str. Gara Herăstrău, nr. 4, Clădirea B, etajul 9
Sector 2, București, România


Fabricantul

Opella Healthcare Hungary Kft.
Lévai u.5, 2112 Veresegyház, Ungaria
Sanofi-Aventis Sp. z o.o.
ul. Lubelska 52, 35-233 Rzeszów, Polonia
Pentru orice informaţii referitoare la acest medicament, vă rugăm să contactaţi deţinătorul autorizaţiei
de punere pe piaţă:
Opella Healthcare Romania S.R.L.
Tel: + 40 21 317 31 36


Acest prospect a fost aprobat în Iulie, 2021
Va multumim pentru interesul acordat produselor noastre, ne bucuram si speram, totodata, ca ele va vor ajuta sa va recapatati starea de bine si sa reveniti la un mod de viata natural, echilibrat. Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informati si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului in ceea ce priveste descrierea si fotografiile produselor. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza din timp efectuarea unor modificari la ambalaje sau compozitie, pot aparea discrepante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor.
Pentru noi, satisfactia fiecarui client este foarte importanta, de aceea investim in permanenta pentru a ne imbunatati atat gama de produse cat si modul lor de prezentare in magazinul online.   
Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati orice eventuale erori sau neconcordante pe adresa de e-mail contact@farmaciaroua.ro.  • Termen de livrare: 1-3 zile lucrătoare
  • Opțiunea livrare și procesare Fan Courier se activează după completarea adresei de livrare la pagina de checkout
  • Cost livrare și procesare Poșta Română: 20 RON
  • În cazul în care localitatea unde se va efectua livrarea nu se află în aria de acoperire a operatorului de transport selectat, se va calcula un cost suplimentar
  •  
Trimite rețeta