Finalgon 4mg/25mg/g unguent x 20g W63944001

Finalgon 4mg/25mg/g unguent x 20g W63944001

  • 35,00 RON


Cititi cu atentie si in intregime acest prospect, deoarece el contine informatii importante pentru dumneavoastra.
Acest medicament este disponibil fara prescriptie medicala. Cu toate acestea, este necesar sa utilizati Finalgon cu atentie, pentru a obtine cele mai bune rezultate.
- Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
- Intrebati farmacistul daca aveti nevoie de mai multe informatii sau sfaturi.
- Trebuie sa va prezentati la medic daca simptomele dumneavoastra se inrautatesc sau nu se imbunatatesc
- Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa-i spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

In  acest  prospect  gasiti:
1.   Ce este FINALGON si pentru ce se utilizeaza
2.   Inainte sa utilizati FINALGON
3.   Cum sa utilizati FINALGON
4.   Reactii adverse posibile
5.   Cum se pastreaza FINALGON
6.   Informatii suplimentare


1.   Ce este FINALGON si pentru ce se utilizeaza

FINALGON contine doua substante nonivamid = vanilamida acidului nonilic si nicoboxil = butoxietilesterul acidului nicotinic, care au efecte complementare ce ii confera dupa aplicarea pe piele efecte de calmare a durerii, revulsive si de incalzire.
Este utilizat in
-  artrita, artralgii si mialgii reumatice;
-  leziuni produse in practicarea sportului, contuzii si entorse/luxatii, dureri musculare provocate de un efort fizic prea mare;
-  lumbago, nevrita (inflamarea unui nerv), sciatica, bursita (inflamatia unei burse, un sac / o punga plina cu lichid in apropierea unei articulatii / incheieturi) si tenosinovita (inflamarea unui tendon si a invelisului sau);
-  tratament revulsiv local in tulburari circulatorii periferice (aplicarea unei substante pe piele care sa activeze/intensifice circulatia sanguina).

2.   Inainte sa utilizati FINALGON

Nu utilizati FINALGON
-   daca sunteti alergic (hipersensibil) la nonivamid (vanilamida acidului nonilic), nicoboxil (butoxietilesterul acidului nicotinic) sau la oricare dintre celelalte componente ale FINALGON
-   daca aveti o piele foarte sensibila
-   pe rani, inflamatii ale pielii sau in caz de afectiuni cutanate – nu trebuie sa aplicati FINALGON pe aceste zone ale pielii.

Aveti grija deosebita cand utilizati FINALGON
Datorita intensificarii circulatiei sanguine la nivelul pielii induse de FINALGON, la locul de aplicare al unguentului pot sa apara roseata, senzatie de caldura, mancarime si arsura. Aceste simptome pot fi accentuate, indeosebi in cazul in care cantitatea aplicata de FINALGON este prea mare sau daca FINALGON se aplica printr-un masaj prea intens pe tegumente.
Daca FINALGON se administraza in exces sau se freaca prea intens pe piele, pot sa apara vezicule/basici pe piele.
Dupa aplicarea unguentului FINALGON trebuie sa va spalati mainile imediat si trebuie sa fiti atenti sa evitati raspandirea unguentului pe suprafetele sanatoase sau pe alte persoane.
Aveti grija ca FINALGON sa nu vina in contact cu  ochii, nasul sau cavitatea bucala. Daca acest lucru se intampla, se poate produce o tumefiere a fetei tranzitorie, dureri la nivelul fetei, iritatii ale zonei albe a ochilor, inrosirea ochilor, senzatie de arsura oculara, tulburari vizuale, disconfort oral si stomatita (inflamarea mucoasei bucale).
Pacientii nu trebuie sa faca baie sau dus fierbinte inainte de sau dupa aplicarea FINALGON. Chiar la cateva ore dupa aplicarea FINALGON, efectul de inrosire a pielii si senzatia intensa de caldura pot fi intensificate prin transpiratii sau acoperirea suprafetei tratate cu un material ocluziv.

Utilizarea altor medicamente
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.
Nu se cunosc interactiuni ale FINALGON cu alte medicamente administrate fie local, fie sistemic.

Sarcina si alaptarea
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.
Datorita absentei datelor privind efectele administrarii FINALGON in timpul sarcinii si alaptarii, utilizarea medicamentului in aceste perioade nu este recomandata.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Nu sunt disponibile date din studii privind efectele FINALGON asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
Informatii importante privind unele componente ale FINALGON
FINALGON unguent contine excipientul acid sorbic, care poate produce reactii cutanate locale (de exemplu dermatita de contact).

3. Cum sa utilizati FINALGON

Utilizati intotdeauna FINALGON exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Se aplica cel mult 1/2 cm (aproximativ cat un bob de mazare) unguent FINALGON pentru o suprafata de dimensiunea mainii.
Tratamentul trebuie inceput intotdeauna cu o doza foarte mica de FINALGON, care se aplica pe o suprafata foarte mica de piele pentru a testa reactivitatea individuala. Raspunsul la FINALGON este foarte diferit si unele persoane au nevoie doar de o aplicare foarte usoara a unguentului pentru a obtine efectul de hiperemie necesar.
Intindeti unguentul FINALGON usor pe suprafata afectata, folosind aplicatorul inclus in ambalaj. Dupa utilizarea FINALGON, mainile trebuie spalate cu sapun si apa din abundenta.
FINALGON unguent trebuie folosit la nevoie, maxim pana la de 2 – 3 ori pe zi.

Copii
Datorita absentei datelor, nu se recomanda utilizarea FINALGON la copii sub 12 ani. Sigiliul de aluminiu de la capatul tubului trebuie perforat complet cu un obiect ascutit.

Daca utilizati mai mult decat trebuie din FINALGON
Daca utilizati mai mult FINALGON decat trebuie, cereti sfatul medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Daca, din neatentie, s-a aplicat o cantitate prea mare de FINALGON, efectul poate fi diminuat prin stergerea pielii cu ajutorul unui tampon cu ulei (de exemplu ulei alimentar) sau crema grasa.
Dupa o utilizare in exces de FINALGON, intensificarea circulatiei sanguine poate fi exacerbata si se pot agrava efectele adverse. Administrarea in exces poate duce la aparitia de vezicule pe portiunile de piele pe care a fost administrat FINALGON.
Un supradozaj cu FINALGON poate produce de asemenea inrosirea partii superioare a corpului, cresterea temperaturii corporale, bufeuri, intensificarea circulatiei sanguine pana la aparitia unei senzatii dureroase si scaderea tensiunii arteriale.

Daca uitati sa utilizati FINALGON
Daca uitati sa utilizati FINALGON, utilizati FINALGON imediat ce va reamintiti dar nu utilizati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

Daca incetati sa utilizati FINALGON
FINALGON trebuie utilizat numai la nevoie si se va inceta administrarea dupa ameliorareasimptomelor.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4.  Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, FINALGON poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Reactiile adverse sunt clasificate in functie de frecventa, astfel:
Foarte frecvente (afecteaza mai mult de 1 din 10 pacienti)
Frecvente (afecteaza mai putin de 1 din 10 pacienti)
Mai putin frecvente (afecteaza mai putin de 1 din 100 pacienti)
Rare (afecteaza mai putin de 1 din 1 000 pacienti)
Foarte rare (afecteaza mai putin de 1 din 10 000 pacienti)
Pe baza experientei de dupa autorizarea de punere pe piata a FINALGON, pot sa apara urmatoarele reactii adverse:
Tulburari ale sistemului imunitar
Cu fecventa necunoscuta: reactii alergice,(hipersensibilitate), reactii anafilactice
Tulburari ale sistemului nervos
Mai putin frecvente: furnicaturi si amorteli (parestezii)
Cu fecventa necunoscuta: senzatie de arsura cutanata
Tulburari respiratorii, toracice si mediastinale
Cu fecventa necunoscuta: tuse, dificultati la respiratie
Afectiuni cutanate si ale tesutului subcutanat:
Mai putin frecvente: pustule la locul de aplicatie, reactii cutanate locale, mancarime
Cu frecventa necunoscuta: vezicule, eruptii cutanate, edem facial, urticarie.
Tulburari generale si la nivelul locului de administrare
Mai putin frecvente: senzatie de caldura
Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

5.  Cum se pastreaza FINALGON

Acest medicament nu necesita conditii speciale de pastrare. A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
Nu utilizati FINALGON dupa data de expirare inscrisa pe cutie dupa EXP.
Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.


6. INFORMATII SUPLIMENTARE

Ce contine FINALGON
-  Substantele active sunt: nonivamid (vanilamida acidului nonilic) si nicoboxil (butoxietilesterul acidului nicotinic). Un gram unguent contine nonivamid 4 mg si nicoboxil 25 mg
-  Celelalte componente sunt: adipat de diizopropil, dioxid de siliciu coloidal, vaselina alba, acid sorbic, ulei de melisa artificial, apa purificata

Cum arata FINALGON si continutul ambalajului
Cutie cu un tub din aluminiu a 20 g unguent si un aplicator.
FINALGON se prezinta sub forma de unguent omogen, aproape incolor sau cu usoara tenta bruna, transparent sau usor opac, aproape moale, cu miros de ulei de melisa

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata
Boehringer Ingelheim International Gmb
Binger Strasse 173, D-55216 Ingelheim am Rhein, Germania

Fabricantul
BOEHRINGER INGELHEIM PHARMA GmbH & Co.KG
Bienger Strasse 173, D-55216 Ingelheim, Germania

Pentru orice informatii despre acest medicament, va rugam sa contactati reprezentantii locali ai detinatorului autorizatiei de punere pe piata:
Boehringer Ingelheim RCV GmbH & Co KG Viena

Sucursala Bucuresti
Strada Grigore Alexandrescu nr. 89-97, sector 1, Bucuresti, Romania
Telefon: 004021-302-2800
Fax: 004021-302-2801

Va multumim pentru interesul acordat produselor noastre, ne bucuram si speram, totodata, ca ele va vor ajuta sa va recapatati starea de bine si sa reveniti la un mod de viata natural, echilibrat. Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informati si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului in ceea ce priveste descrierea si fotografiile produselor. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza din timp efectuarea unor modificari la ambalaje sau compozitie, pot aparea discrepante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor.
Pentru noi, satisfactia fiecarui client este foarte importanta, de aceea investim in permanenta pentru a ne imbunatati atat gama de produse cat si modul lor de prezentare in magazinul online.   
Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati orice eventuale erori sau neconcordante pe adresa de e-mail contact@farmaciaroua.ro.


  • Termen de livrare: 1-3 zile lucrătoare
  • Opțiunea livrare și procesare Fan Courier se activează după completarea adresei de livrare la pagina de checkout
  • Cost livrare și procesare Poșta Română: 20 RON
  • În cazul în care localitatea unde se va efectua livrarea nu se află în aria de acoperire a operatorului de transport selectat, se va calcula un cost suplimentar
  •  
Trimite rețeta