Ulei raceala si gripa pentru vaporizator x 5 ml

Ulei raceala si gripa pentru vaporizator x 5 ml

  • Producător: FARMACIA ROUA
  • Disponibilitate: În Stoc
  • Ultima actualizare: 15.07.2024, 00:02:37
  • 67,00 RON


Generalitati
Exista o legatura puternica intre sanatatea emotionala si cea fizica. Corpul nostru elibereaza diferite substante ca raspuns la unele trairi emotive. Spre exemplu, corpul elibereaza serotonina, oxitocina sau dopamina, ca raspuns la emotiile pozitive.
Stresul emotional poate avea efect  acut sau cronic asupra corpului. O serie de afectiuni (digestive, cardiace, migrene, insomnii) pot fi rezultatul anxietatii sau depresiei.
Chiar daca unele uleiuri esentiale nu traverseaza bariera hemato-encefalitica, ele au efect indirect asupra creierului , prin intermediul  bulbului olfactiv. Mirosurile si emotiile sunt procesate in structuri similare in creier, localizate in sistemul limbic (care proceseaza emotiile, amintirile si mirosurile).
Partea interesanta, atunci cand vorbim despre uleiurile esentiale este modul in care acestea influenteaza creierul uman. Acesta este protejat de o membrana (membrana hemato-encefalica) care impiedica patrunderea in creier a substantelor toxice, nocive, dar si a unor medicamente sintetice. 98% dintre medicamentele sintetice nu pot traversa aceasta membrana, pe cand unii constituenti ai uleiurilor esentiale, cum ar fi Frankincense si Sandalwood, au capacitatea de a interactiona cu receptorii pentru glicina, dopamina si serotonina, avand efecte terapeutice.


Atentie ! Uleiurile esentiale sunt recomandate ca si tratament adjuvant, nu inlocuiesc un tratament medicamentos.

Utilizare aromatica
Metode de difuzare ale uleiurilor esentiale
•    difuzarea cu ajutorul unui difuzor cu aburi reci
•    difuzor cu candela (apa sa nu depaseasca 60 de grade)
•    inhalarea din palme
•    lantisor cu medalion difuzor
Difuzarea uleiurilor esentiale aduce beneficii la nivel emotional, improspateaza aerul din incaperi, birou sau masina, reduce incarcarea microbina datorita proprietatilor antibacteriene, antivirale si antiseptice .
In plus, cel mai rapid si util mod de a sustine aparatul respirator este difuzarea sau inhalarea direct din palme sau din sticluta.
Uleiurile esentiale sunt volatile, se evapora repede, sunt liposolubile si datorita compozitiei chimice sunt rapid  absorbite de catre organism.
Uleiurile esentiale se difuzeaza cu ajutorul unor dispozitive (vaporizatoare). Se pun 4-5 picaturi in difuzor, de aproximativ 3 ori/zi, la copiii sub 3 ani se reduce numarul de picaturi (2-3 pic). Se difuzeaza cu pauza de minim 1-2 ore. Efectul terapeutic se mentine in primele 20 min. 130-140 pic/sticluta.

Atentie ! Uleiurile esentiale sunt recomandate ca si tratament adjuvant, nu inlocuiesc un tratament medicamentos. A se evita inhalarea direct din vaporizator.

Compozitie
Ulei esential de: lamaie, oregano, arbore de ceai, tamaie, portocale salbatice, cuisoara, scortisoara, eucalipt, rozmarin, ulei de cocos fractionat.


Produs in laboratorul Farmaciei Roua                    
A se evita contactul cu ochii                                      
A nu se lasa la indemana copiilor                               
Nu contine parabeni si coloranti                                
A se pastra la temperaturi ce nu depasesc 25°C, in ambalajul original.

  • Termen de livrare: 1-3 zile lucrătoare
  • Opțiunea livrare și procesare Fan Courier se activează după completarea adresei de livrare la pagina de checkout
  • Cost livrare și procesare Poșta Română: 20 RON
  • În cazul în care localitatea unde se va efectua livrarea nu se află în aria de acoperire a operatorului de transport selectat, se va calcula un cost suplimentar
  •  
Trimite rețeta