Ulei antialergic copii x 5 ml

Ulei antialergic copii x 5 ml

  • Producător: FARMACIA ROUA
  • Disponibilitate: În Stoc
  • Ultima actualizare: 15.07.2024, 00:02:37
  • 28,00 RON


Generalitati
Exista o legatura puternica intre sanatatea emotionala si cea fizica. Corpul nostru elibereaza diferite substante ca raspuns la unele trairi emotive. Spre exemplu, corpul elibereaza serotonina, oxitocina sau dopamina, ca raspuns la emotiile pozitive.
Stresul emotional poate avea efect  acut sau cronic asupra corpului. O serie de afectiuni (digestive, cardiace, migrene, insomnii) pot fi rezultatul anxietatii sau depresiei.
Chiar daca unele uleiuri esentiale nu traverseaza bariera hemato-encefalitica, ele au efect indirect asupra creierului , prin intermediul  bulbului olfactiv. Mirosurile si emotiile sunt procesate in structuri similare in creier, localizate in sistemul limbic (care proceseaza emotiile, amintirile si mirosurile).
Partea interesanta, atunci cand vorbim despre uleiurile esentiale este modul in care acestea influenteaza creierul uman. Acesta este protejat de o membrana (membrana hemato-encefalica) care impiedica patrunderea in creier a substantelor toxice, nocive, dar si a unor medicamente sintetice. 98% dintre medicamentele sintetice nu pot traversa aceasta membrana, pe cand unii constituenti ai uleiurilor esentiale, cum ar fi Frankincense si Sandalwood, au capacitatea de a interactiona cu receptorii pentru glicina, dopamina si serotonina, avand efecte terapeutice.


Atentie ! Uleiurile esentiale sunt recomandate ca si tratament adjuvant, nu inlocuiesc un tratament medicamentos.

Utilizare topica
Utilizarea externa este o metoda foarte eficienta de aplicare a uleiurilor esentiale. Deoarece uleiurile esentiale au mase moleculare reduse si sunt solubile in lipide, patrund usor in piele. Dupa ce sunt absorbite, raman in zona unde au fost aplicate, oferind beneficii locale. Desi uleiurile esentiale sunt absorbite rapid, exista numeroase modalitati prin care se poate creste absorbtia. Se prefera asocierea uleiurilor esentiale pure cu un solvent uleios calitativ pentru evitarea evaporarii si pentru a proteja pielea de eventualele iritatii.
O aplicare topica poate fi repetata o data la 20-30 minute, in faza acuta, mai apoi la fiecare 2-6 ore in dilutia corespunzatoare varstei.
Aplicarea topica se recomanda copiilor mai mari de 1 an. Sub 1 an, aplicarea  se poate face pe haine, perna, sau in vaporizator.
Copiilor mai mari de 12 ani, se recomanda dilutia de adult, tinandu-se insa cont de greutatea copilului.
Printre metodele de aplicare topica se enumera masajul, compresele calde, baile cu sare, masarea punctelor reflexogene de pe talpi, aplicarea pe coloana.

Zonele benefice in care se pot aplica uleiuri esentiale
•     pe zona problema/dureroasa ( se dilueaza corespunzator)
•     pe ceafa, frunte, zone puls
•    pentru obtinerea unui efect sistemic, se aplica pe suprafata talpilor, pe coloana vertebrala , in jurul ombilicului
•     pentru a trata zone specifice ale corpului, sau anumite organe, se aplica local in zona de proiectie a organului respectiv pe piele.

Zone sensibile de evitat:
•    unele zone de pe fata, precum pielea din jurul ochilor
•    ochii, nasul si interiorul urechilor
•    piele cu leziuni sau plagi

Compozitie   
Ulei esential de : menta, lavanda, lamaita, ulei de cocos fractionat.
Indicatii
Alergii respiratorii, amelioreaza simptomele specifice.
Se aplica la baza narilor, in punctele sinusale, pe piept,  3-4 aplicari pe zi sau in sezon se poate aplica o data la 2-3 ore.

Produs in laboratorul Farmaciei Roua                    
A se evita contactul cu ochii                                      
A nu se lasa la indemana copiilor                               
Nu contine parabeni si coloranti                                
A se pastra la temperaturi ce nu depasesc 25°C, in ambalajul original.


  • Termen de livrare: 1-3 zile lucrătoare
  • Opțiunea livrare și procesare Fan Courier se activează după completarea adresei de livrare la pagina de checkout
  • Cost livrare și procesare Poșta Română: 20 RON
  • În cazul în care localitatea unde se va efectua livrarea nu se află în aria de acoperire a operatorului de transport selectat, se va calcula un cost suplimentar
  •  
Trimite rețeta