Hepathrombin 500 UI/g unguent x 40g

Hepathrombin 500 UI/g unguent x 40g

  • Producător: HEMOFARM
  • Disponibilitate: În Stoc
  • Ultima actualizare: 27.11.2023, 00:01:57
  • 30 RON


Citiți cu atenție și în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizați acest medicament deoarece conțin informații importante pentru dumneavoastră.
Utilizați întotdeauna acest medicament conform indicațiilor din acest prospect sau indicațiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului sau asistentei medicale.
- Păstrați acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiți.
- Întrebați farmacistul dacă aveți nevoie de mai multe informații sau recomandări.
- Dacă manifestați orice reacții adverse, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului sau asistentei medicale. Acestea includ orice posibile reacții adverse nemenționate în acest prospect. Vezi pct. 4.
- Dacă după 4-5 zile nu vă simțiți mai bine sau vă simțiți mai rău, trebuie să vă adresați unui medic.


În acest prospect găsiţi:
1. Ce este Hepathrombin și pentru ce se utilizează
2. Ce trebuie să știți înainte să utilizați Hepathrombin
3. Cum să utilizați Hepathrombin
4. Reacții adverse posibile
5. Cum se păstrează Hepathrombin
6. Conținutul ambalajului și alte informații.


1. Ce este HEPATHROMBIN și pentru ce se utilizează

Este un medicament care conţine heparină naturală sub formă de cremă. În compoziţia acestui medicament, pe lângă heparină, s-au adăugat alantoină şi dexpantenol. Heparina are efect anticoagulant prin care previne dezvoltarea trombilor. Absorbţia heparinei prin piele este foarte rapidă şi se depune în stratul granulos al epidermei manifestând astfel o acţiune exclusiv locală. Alantoina şi dexpantenolul contribuie la epitelizarea, granularea şi regenerarea tisulară.
Baza de cremă favorizează penetrarea componentelor active prin piele.
Hepathrombin cremă este indicat ca adjuvant în:
- tromboza venoasă superficială, tromboflebită, flebită, sindrom prevaricos, sindrom postflebitic, ulcer de gambă;
- leziuni posttraumatice: hematoame, contuzii, luxaţii;
- bursită, tenosinovită.
 
2. Ce trebuie să știți înainte să utilizați HEPATHROMBIN
Nu utilizaţi Hepathrombin
- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la heparina sodică, alantoină, dexpantenol sau la oricare dintre celelalte componente ale Hepathrombin;
- dacă aveţi ulcer de gambă sângerând.


Atenționări și precauții

Medicamentul nu se aplică pe răni deschise, incluzând ulcer varicos sângerând şi zone suprainfectate.
În caz de ulceraţii varicoase, unguentul se aplică sub forma unui inel, cu lăţimea de 4 cm.
Trebuie evitat contactul cremei cu ochii sau mucoasele. În cazul apariţiei unei erupţii cutanate, administrarea trebuie întreruptă imediat. După fiecare aplicare mâinile trebuie spălate. În cazul în care crema este aplicat în mod repetat de către o altă persoană, aceasta trebuie să poarte mănuşi de protecţie.
Dacă simptomele persistă sau se înrăutăţesc după 4-5 zile trebuie să vă adresaţi medicului. Nu se vor depăşi dozele recomandate.


Hepathrombin împreună cu alte medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.
În cazul utilizării medicamentului în dozele recomandate şi datorită absorbţiei sistemice scăzute a substanţelor active este puţin probabil să se producă interacţiuni medicamentoase semnificative clinic.


Sarcina, alăptarea și fertilitatea
Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.
Medicamentul poate fi utilizat în sarcină şi alăptare numai pe perioade scurte şi la indicaţia medicului.


Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Hepathrombin nu are nicio influenţă asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.


3. Cum să utilizați HEPATHROMBIN

Utilizaţi întotdeauna Hepathrombin exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Tratamentul se începe cu Hepathrombin 500 UI/g, iar pentru continuarea tratamentului şi preventiv se întrebuinţează Hepathrombin 300 UI/g.
Crema se aplică la nivelul ariei cutanate afectate şi în jur, de 2-3 ori pe zi, şi se masează uşor. În caz de inflamaţie a venelor, zona nu se masează, ci doar se aplică medicamentul într-un strat subţire, pe suprafaţa afectată, apoi se acoperă cu pansament ocluziv sau elastic. În caz de ulceraţie varicoasă, crema se aplică sub forma unui inel cu lăţimea de 4 cm.


Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Hepathrombin

Nu s-a raportat niciun caz de supradozaj cu Hepathrombin.
 
Dacă aţi uitat să utilizaţi Hepathrombin

Aplicaţi crema imediat ce vă amintiţi. Nu aplicaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau
farmacistului.


4. Reacții adverse posibile
Reacţiile adverse asociate terapiei cu Hepathrombin, conform studiilor clinice, au fost comparabile ca intensitate şi frecvenţă cu placebo. Foarte rar, a fost raportată apariţia de erupţii cutanate în urma aplicării medicamentului.
Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.


Raportarea reacţiilor adverse
Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.


5. Cum se păstrează HEPATHROMBIN

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.
Nu utilizaţi Hepathrombin după data de expirare înscrisă pe ambalaj, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
A se păsta la temperatura sub 25°C, în ambalajul original.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri pot ajuta la protejarea mediului.


6. Informații suplimentare

Ce conţine Hepathrombin
- Substanţele active sunt: heparină sodică, alantoină şi dexpantenol
Hepathrombin 500 UI/g, cremă
Un gram cremă conţine heparină sodică 500 UI, alantoină 3 mg şi dexpantenol 4 mg.
- Celelalte componente sunt: bronopol, carbomer 934, ceară microcristalină cu structură ozocherit, esterul acidului fosforic cu tri-alchil-tetraglicoleter, levomentol, parafină lichidă, miristat de isopropyl, monostearat de gliceril, edetat disodic, trolamină, vaselină albă, apă purificată .
 
Cum arată Hepathrombin şi conţinutul ambalajului
Cremă omogenă, de culoare albă.
Cutie cu un tub din Al a 40 g cremă.


Deţinătorul Autorizaţiei de punere pe piaţă

STADA HEMOFARM S.R.L.
Calea Torontalului, km. 6, Timişoara,
România


Fabricant
STADA M&D S.R.L.
Sat Sânandrei, Comuna Sânandrei,
str. Sfântul Andrei nr. 23, cod poştal 307375, Judeţul Timiş.


Acest prospect a fost aprobat în iunie 2019
Va multumim pentru interesul acordat produselor noastre, ne bucuram si speram, totodata, ca ele va vor ajuta sa va recapatati starea de bine si sa reveniti la un mod de viata natural, echilibrat. Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informati si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului in ceea ce priveste descrierea si fotografiile produselor. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza din timp efectuarea unor modificari la ambalaje sau compozitie, pot aparea discrepante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor.
Pentru noi, satisfactia fiecarui client este foarte importanta, de aceea investim in permanenta pentru a ne imbunatati atat gama de produse cat si modul lor de prezentare in magazinul online.   
Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati orice eventuale erori sau neconcordante pe adresa de e-mail contact@farmaciaroua.ro.  • Termen de livrare: 1-3 zile lucrătoare
  • Cost procesare și ambalare pentru opțiunea ”Ridicare din farmacie”: 3 RON
  • Cost livrare și procesare FAN Courier: 19 RON
  • Cost livrare și procesare Poșta Română: 20 RON
  • În cazul în care localitatea unde se va efectua livrarea nu se află în aria de acoperire a operatorului de transport selectat, se va calcula un cost suplimentar
  •  
Trimite rețeta