Hepathrombin 300 UI/g gel x 40g

Hepathrombin 300 UI/g gel x 40g

  • Producător: HEMOFARM
  • Disponibilitate: În Stoc
  • Ultima actualizare: 10.06.2024, 00:00:22
  • 30,00 RON


Cititi cu atentie si in intregime acest prospect, deoarece el contine informatii importante pentru dumneavoastra.
Acest medicament este disponibil fara prescriptie medicala. Cu toate acestea, este necesar sa utilizati Hepathrombin, cu atentie, pentru a obtine cele mai bune rezultate.
-  Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
-  Intrebati farmacistul daca aveti nevoie de mai multe informatii sau sfaturi.
-  Trebuie sa va prezentati la medic daca simptomele dumneavoastra se inrautatesc sau nu se imbunatatesc dupa 4-5 zile.
-  Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa-i spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

In  acest  prospect  gasiti:
1.  Ce este Hepathrombin si pentru ce se utilizeaza
2.  Inainte sa utilizati Hepathrombin
3.  Cum sa utilizati Hepathrombin
4.  Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Hepathrombin
6. Informatii suplimentare


1. Ce este Hepathrombin si pentru ce se utilizeaza

Este un medicament care contine heparina naturala sub forma de gel. In compozitia acestui medicament, pe langa heparina, s-au adaugat alantoina si dexpantenol. Heparina are efect anticoagulant prin care previne dezvoltarea trombilor. Absorbtia heparinei prin piele este foarte rapida si se depune in stratul granulos al epidermei manifestand astfel o actiune exclusiv locala. Alantoina si dexpantenolul contribuie la epitelizarea, granularea si regenerarea tisulara. Baza de gel favorizeaza penetrarea componentelor active prin piele.

Hepathrombin gel este indicat ca adjuvant in:
-  tromboza venoasa superficiala, tromboflebita, flebita, sindrom prevaricos, sindrom postflebitic, ulcer de gamba;
-  leziuni posttraumatice (hematoame, contuzii, luxatii);
- bursita, tenosinovita.

2.  Inainte sa utilizati Hepathrombin
- daca sunteti alergic (hipersensibil) la heparina sodica, alantoina, dexpantenol sau la oricare dintre celelalte componente ale Hepathrombin;
- daca aveti ulcer de gamba sangerand.

Aveti grija deosebita cand utilizati Hepathrombin
Medicamentul nu se aplica pe rani deschise, incluzand ulcer varicos sangerand si zone suprainfectate. In caz de ulceratii varicoase, gelul se aplica sub forma unui inel, cu latimea de 4 cm.

Trebuie evitat contactul gelului cu ochii sau mucoasele. In cazul aparitiei unei eruptii cutanate, administrarea trebuie intrerupta imediat. Dupa fiecare aplicare, mainile trebuie spalate. In cazul in care gelul este aplicat in mod repetat de catre o alta persoana, aceasta trebuie sa poarte manusi de protectie. Daca simptomele persista sau se inrautatesc dupa 4-5 zile trebuie sa va adresati medicului. Nu se vor depasi dozele recomandate.

Utilizarea altor medicamente
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.

In cazul utilizarii medicamentului in dozele recomandate si datorita absorbtiei sistemice scazute a substantelor active este putin probabil sa se produca interactiuni medicamentoase semnificative clinic.

Sarcina si alaptarea
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.
Medicamentul poate fi utilizat in sarcina si alaptare numai pe perioade scurte si la indicatia medicului.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Hepathrombin nu are nicio influenta asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.


3.  Cum sa utilizati Hepathrombin

Utilizati intotdeauna Hepathrombin exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Tratamentul se incepe cu Hepathrombin 500 UI/g, iar pentru continuarea tratamentului si preventiv se utilizeaza Hepathrombin 300 UI/g.
Gelul se aplica la nivelul ariei cutanate afectate si in jurul acesteia, de 2-3 ori pe zi si se maseaza usor. In caz de inflamatie a venelor, zona nu se maseaza, ci doar se aplica medicamentul intr-un strat subtire, pe suprafata afectata, apoi se acopera cu pansament ocluziv sau elastic. In caz de ulceratie varicoasa, gelul se aplica pe marginea ulceratiei, sub forma unui inel cu latimea de 4 cm. Gelul se aplica numai pe tegumente fara leziuni.

Daca utilizati mai mult decat trebuie din Hepathrombin
Nu s-a raportat niciun caz de supradozaj cu Hepathrombin.

Daca uitati sa utilizati Hepathrombin
Aplicati gelul imediat ce va amintiti. Nu aplicati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.


4.  Reactii adverse posibile

Reactiile adverse asociate terapiei cu Hepathrombin, conform studiilor clinice, au fost comparabile ca intensitate si frecventa cu placebo. Foarte rar, a fost raportata aparitia de eruptii cutanate in urma aplicarii medicamentului.
Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementiona- ta in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

5. Cum se pastreaza Hepathrombin
A se pastra la temperaturi sub 25°C, in ambalajul original.
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
Nu utilizati Hepathrombin dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj, dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Intrebati far- macistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Informatii suplimentare

Ce contine Hepathrombin
- Substantele active sunt: heparina sodica, alantoina si dexpantenol.

Hepathrombin 300 UI/g, gel
Un gram gel contine heparina sodica 300 UI, alantoina 2,5 mg si dexpantenol 2,5 mg.
-  Celelalte componente sunt: carbomer 940, levomentol, edetat disodic, trolamina, oleum pini pumilionis, oleum pini silvestris, uleiuri eterice de lamaie, sorbitol lichid (necristalizabil), izopropanol, macrogol 6 glicerol caprilocaprat, polisorbat 80, apa purificata.

Cum arata Hepathrombin si continutul ambalajului
Gel transparent incolor, cu miros caracteristic de pin si alcool izopropilic.
Cutie cu un tub din Al a 40 g gel

Deţinătorul Autorizaţiei de punere pe piaţă
STADA HEMOFARM S.R.L.
Calea Torontalului, km. 6, Timişoara,
România


Fabricant
STADA M&D S.R.L.
Sat Sânandrei, Comuna Sânandrei,
str. Sfântul Andrei nr. 23, cod poştal 307375, Judeţul Timiş


Acest prospect a fost aprobat în iunie 2019
Va multumim pentru interesul acordat produselor noastre, ne bucuram si speram, totodata, ca ele va vor ajuta sa va recapatati starea de bine si sa reveniti la un mod de viata natural, echilibrat. Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informati si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului in ceea ce priveste descrierea si fotografiile produselor. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza din timp efectuarea unor modificari la ambalaje sau compozitie, pot aparea discrepante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor.
Pentru noi, satisfactia fiecarui client este foarte importanta, de aceea investim in permanenta pentru a ne imbunatati atat gama de produse cat si modul lor de prezentare in magazinul online.   
Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati orice eventuale erori sau neconcordante pe adresa de e-mail contact@farmaciaroua.ro.


  • Termen de livrare: 1-3 zile lucrătoare
  • Opțiunea livrare și procesare Fan Courier se activează după completarea adresei de livrare la pagina de checkout
  • Cost livrare și procesare Poșta Română: 20 RON
  • În cazul în care localitatea unde se va efectua livrarea nu se află în aria de acoperire a operatorului de transport selectat, se va calcula un cost suplimentar
  •  
Trimite rețeta