Hedelix 40mg/ml picaturi orale-solutie x 20ml

Hedelix 40mg/ml picaturi orale-solutie x 20ml

  • Producător: KREWEL MEUSELBACH GmbH
  • Disponibilitate: În Stoc
  • Termen de livrare: 1-3 zile lucrătoare
  • Cost procesare și ambalare pentru opțiunea ”Ridicare din farmacie”: 3 RON
  • Cost livrare și procesare FAN Courier: 19 RON
  • Cost livrare și procesare Poșta Română: 20 RON
  • În cazul în care localitatea unde se va efectua livrarea nu se află în aria de acoperire a operatorului de transport selectat, se va calcula un cost suplimentar
  • 20 RONCitiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect, deoarece el conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.
Acest medicament este disponibil fără prescripţie medicală. Cu toate acestea, este necesar să utilizaţi Hedelix cu atenţie, pentru a obţine cele mai bune rezultate.
- Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.
- Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau sfaturi.
- Trebuie să vă prezentaţi la medic dacă simptomele dumneavoastră se înrăutăţesc sau nu se îmbunătăţesc după 5 zile.
- Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravǎ sau dacă observaţi orice reacţie adversǎ nemenţionatǎ în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

În acest prospect găsiţi:
1. Ce este Hedelix şi pentru ce se utilizează
2. Înainte să utilizaţi Hedelix
3. Cum să utilizaţi Hedelix
4. Reacţii adverse posibile
5. Cum se păstrează Hedelix
6. Informaţii suplimentare

1. Ce este Hedelix şi pentru ce se utilizează

Hedelix, picături orale soluţie aparţine grupului de medicamente expectorante şi antitusive.

Hedelix, picături orale soluţie este utilizat ca adjuvant în tratamentul afecţiunilor inflamatorii acute ale căilor respiratorii superioare şi pentru ameliorarea simptomatologiei în bolile inflamatorii cronice ale căilor aeriene.

2. Înainte să utilizați HEDELIX
Nu utilizaţi Hedelix
- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la Hedera helix sau la oricare dintre celelalte componente ale medicamentului (vezi pct.6).
- dacă aveţi deficit al enzimei argininsuccinat-sintetaza (o boală metabolică a ciclului ureei).

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Hedelix
Hedelix, picături orale soluţie conţine substanţe extrase din plante, ceea ce poate favoriza apariţia unui sediment ce poate determina un aspect tulbure al soluţiei. În plus, gustul se poate modifica puţin; aceasta nu face medicamentul mai puţin eficient.
Dacă simptomatologia persistă sau respiraţia se îngreunează sub tratament, apare febra, expectoraţia purulentă sau cu sânge, vă rugăm adresaţi-vă de urgenţă medicului.
Hedelix nu se administrează copiilor mai mici de doi ani datorită conţinutului în mentol, ulei de mentă şi de eucalipt. Inhalarea uleiurilor volatile (mentol, eucaliptol) poate duce la spasm bronşic acut.

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.
Nu sunt cunoscute interacţiuni ale Hedelix cu alte medicamente.

Utilizarea Hedelix cu alimente şi băuturi

Nu se cunosc interacţiuni cu alimentele sau băuturile.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.
Nu utilizaţi Hedelix în timpul sarcinii şi alăptării.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Hedelix nu are nicio influenţă asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

3. Cum să utilizați HEDELIX
Dozele recomandate, sunt:
- adulţi, adolescenţi şi copii cu vârsta peste 10 ani: 31 picături de 3 ori pe zi (echivalent cu 120 mg extract pe zi);
- copii cu vârsta între 4 şi 10 ani: 21 picături de 4 ori pe zi (echivalent cu 108,38 mg extract pe zi);
- copii cu vârsta între 2 şi 4 ani: 16 picături de 3 ori pe zi (echivalentul cu 61,93 mg extract pe zi).

Hedelix 40 mg/ml trebuie administrat nediluat. Hedelix 40 mg/ml poate fi administrat la copii cu puţin ceai sau suc de fructe. Hedelix se poate administra indiferent de aportul de alimente.

Durata tratamentului depinde de tipul şi gradul afecţiunii; Hedelix se va administra 5 - 7 zile iar dacă simptomele persistă sau se agravează după 5 zile, trebuie să vă adresaţi medicului.

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Hedelix
Dacă aţi luat o doză mai mare decât cea recomandată pot să apară gastro-enterite. Adresaţi-văimediat medicului dumneavoastră. El este în măsură să vă recomande ce măsuri să luaţi.

Dacă uitaţi să utilizaţi Hedelix
Dacă aţi uitat să luaţi o doză, luaţi următoarea doză conform schemei de tratament recomandată. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să utilizaţi Hedelix
Întreruperea prematură a tratamentului nu vă afectează.
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vămedicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Reacții adverse posbile

Ca toate medicamentele, Hedelix poate determina reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Foarte rar, reacţii alergice ca lipsa de aer, edemul angioneurotic, erupţiile pe piele sau urticaria pot apărea după ingestia de medicamente conţinând extract de iederă.
Cu frecvenţă necunoscută pot apărea simptome gastro-intestinale (stare de greaţă, vărsături, diaree)
Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravǎ sau dacă observaţi orice reacţie adversǎ nemenţionatǎ în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

5. Cum se păstrează HEDELIX
Nu utilizaţi Hedelix după data de expirare înscrisă pe ambalaj după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Acest medicament nu necesită condiţii speciale pentru păstrare. A se utiliza în maxim 6 luni după prima deschidere a flaconului. A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Informații suplimentare
Ce conţine Hedelix
- Substanţa activă este extract din frunza cu părţi de tulpină de iederă - Hedera helix DAC (2,2- 2,9:1) 40 mg pentru un ml picături orale soluţie.
Un ml picături orale, soluţie conţine 31 picături.
- Celelalte componente sunt: propilenglicol, glicerol, ulei volatil de Anisi stellati fructus, ulei de eucalipt, mentol, ulei de mentă solubil în apă.

Cum arată Hedelix şi conţinutul ambalajului
Hedelix se prezintă sub formă de soluţie limpede, vâscoasă, de culoare brun-verzuie, cu miros aromat
Este disponibil în cutii cu un flacon din sticlă de culoare brună a 20, 50 sau 100 ml picături orale soluţie, prevăzut cu picurător.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

Krewel Meuselbach GmbH
Krewelstraβe 2, D-53783 Eitorf, Germania
Tel.: ++49(0)2243/87-0
Fax: ++49(0)2243/87-175


Fabricanții

Krewel Meuselbach GmbH
Krewelstraβe 2, D-53783 Eitorf, Germania
Krewel Meuselbach GmbH Xavier-Vorbruggen-Straβe
6, D-98708 Gehren, Germania.Va multumim pentru interesul acordat produselor noastre, ne bucuram si speram, totodata, ca ele va vor ajuta sa va recapatati starea de bine si sa reveniti la un mod de viata natural, echilibrat. Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informati si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului in ceea ce priveste descrierea si fotografiile produselor. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza din timp efectuarea unor modificari la ambalaje sau compozitie, pot aparea discrepante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor.
Pentru noi, satisfactia fiecarui client este foarte importanta, de aceea investim in permanenta pentru a ne imbunatati atat gama de produse cat si modul lor de prezentare in magazinul online.   
Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati orice eventuale erori sau neconcordante pe adresa de e-mail contact@farmaciaroua.ro.


Trimite rețeta