Farcovit B12 x 30 capsule moi

Farcovit B12 x 30 capsule moi

  • Producător: PHARCO PHARMACEUTICALS EGIPT
  • Disponibilitate: În Stoc
  • Termen de livrare: 1-3 zile lucrătoare
  • Cost procesare și ambalare pentru opțiunea ”Ridicare din farmacie”: 3 RON
  • Cost livrare și procesare FAN Courier: 19 RON
  • Cost livrare și procesare Poșta Română: 20 RON
  • În cazul în care localitatea unde se va efectua livrarea nu se află în aria de acoperire a operatorului de transport selectat, se va calcula un cost suplimentar
  • 27 RON


Compozitie
O capsula moale contine fosfolipide esentiale 10 mg, vitamina B1 (tiamina mononitrat) 2 mg, vitamina B2 (riboflavina) 1 mg, vitamina B6 (clorhidrat de piridoxina) 2 mg, vitamina B12 (ciancobalamina) 10 μg, extract de Cynara 50 mg, pantotenat de calciu 5 mg, nicotinamida 10 mg, inozitol 50 mg, acid orotic 20 mg, acid folic 0, 5 mg, D(+)biotina 0,1 mg, ulei de sofranel 150 mg si excipienti:
- Continutul capsulei: ulei din boabe de soia, ulei hidrogenat din boabe de soia (tip I), ulei hidrogenat din boabe de soia (tip II), ceara de albine, lecitina din soia 45%, etilvanilina, vanatone.
- Capsula: gelatina, anhidrisorb, glicerol 85%, etilhidroxibenzoat sodic, propilhidroxibenzoat sodic, oxid rosu de fer (E 172), oxid negru de fer (E 172), cochineal rosu (E124), dioxid de titan (E171).
Grupa farmacoterapeutica: Terapia ficatului, combinatii.


Indicatii terapeutice
- Afectiuni hepatobiliare asociate cu colestaza, pentru a induce colereza si a preveni formarea calculilor biliari.
- Adjuvant in dislipidemii, malnutritie, afectiuni dermatologice.
- Adjuvant in profilaxia si/sau tratamentul complicatiilor cirozelor hepatice; util ca hepatoprotector.


Contraindicatii
- Hipersensibilitate la oricare dintre componentele medicamentului sau la plante din familia Compositae.
- Hipersensibilitate la arahide sau soia (datorita continutului in soia).
- Ca si in cazul altor produse cu efect coleretic, Farcovit B12 este contraindicat in doze mari la pacientii cu obstructii de cai biliare.


Copii sub 6 ani
Precautii
Nu sunt necesare in cazul utilizarii corecte a medicamentului.


Interactiuni
Piridoxina poate sa scada concentratia plasmatica de levodopa si fenitoina.
Colchicina, acidul para-aminosalicilic si ingestia de alcool etilic pentru mai mult de 2 saptamani determina malabsorbtia vitaminei B12.


Atentionari speciale

Se recomanda ca pacientul sa se adreseze medicului pentru stabilirea oportunitatii tratamentului, a dozelor si a modului de administrare.
Ca si in cazul altor produse continand acid folic, Farcovit B12 nu se va administra la pacientii cu anemie pernicioasa decat dupa corectarea acesteia cu ciancobalamina.


Sarcina si alaptarea
Farcovit B12 poate fi administrat in timpul sarcinii si alaptarii la dozele recomandate. Totusi se recomanda ca acest medicament sa fie administrat sub supraveghere medicala in timpul sarcinii si alaptarii.


Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje
Farcovit B12 nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.


Doze si mod de administrare
In absenta altor indicatii de dozaj, doza recomandata este de 1-2 capsule moi Farcovit B12 de 3 ori pe zi, dupa mese.


Reactii adverse
Exista raportari de reactii adverse la unele vitamine din compozitia medicamentului dar la concentratii cu mult mai mari decat cele din Farcovit B12. Majoritatea componentelor din Farcovit
B12 nu prezinta reactii adverse. Datorita prezentei propilhidroxibenzoatului sodic in compozitia medicamentului pot sa apara reactii alergice (chiar intarziate) dupa administrarea acestuia. Datorita prezentei extractului de Cynara in compozitia medicamentului, pot sa apara colici biliare dupa
administrarea Farcovit B12 la pacientii cu litiaza biliara.


Supradozaj
Pana in prezent, nu s-au raportat cazuri de supradozaj cu Farcovit B12. A se vedea datele din literatura privind supradozajul pentru fiecare componenta in parte.


Pastrare
A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.
A se pastra la temperaturi sub 25°C, in ambalajul original.
A nu se lasa la indemana copiilor.


Ambalaj
Cutie cu 3 blistere din Al/PVC a cate 10 capsule moi.


Producator
S.C. PHARCO IMPEX 93 SRL
Str. Coriolan Marcius nr.23
Sector 5, Bucureşti, România


Detinatorul Autorizatiei de punere pe piata

PHARCO IMPEX 93 S.R.L.
Str. Coriolan Marcius nr. 23
Sector 5, Bucureşti, România


Data ultimei verificari a prospectului: Februarie 2012.
Va multumim pentru interesul acordat produselor noastre, ne bucuram si speram, totodata, ca ele va vor ajuta sa va recapatati starea de bine si sa reveniti la un mod de viata natural, echilibrat. Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informati si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului in ceea ce priveste descrierea si fotografiile produselor. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza din timp efectuarea unor modificari la ambalaje sau compozitie, pot aparea discrepante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor.
Pentru noi, satisfactia fiecarui client este foarte importanta, de aceea investim in permanenta pentru a ne imbunatati atat gama de produse cat si modul lor de prezentare in magazinul online.   
Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati orice eventuale erori sau neconcordante pe adresa de e-mail contact@farmaciaroua.ro.

Trimite rețeta